Haberler

İlk Kez Yayınlanan Tarihi Görüntüler

Güncelleme:

Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin ve Hatay seyahatleri, 1918'deki Sultan Vahdeddin'in biat merasimi ve Sultan 5. Mehmet Reşat'ın cenaze töreniyle ilgili görüntüler ilk kez yayınlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Foto Film Merkezi Komutanlığı'nın 100. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle paylaşılan askeri arşivde 1916-1950 yıllarında çekilen birçok görüntü bulunuyor.

TÜRKİYE'DE SİNEMANIN BAŞLANGICI

Foto Film Merkezi Komutanı Albay Sinan Gündoğdu, komutanlığın 100. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende, kurumsal anlamda Türkiye'deki sinema başlangıcının, Merkez Ordu Sinema Dairesinin kurulması olduğunu söyledi.

"TSK, SİNEMA ALANINDA DA ÖNCÜLÜK ETTİ"

TSK'nın pek çok konuda olduğu gibi sinema alanında da öncülük ettiğini vurgulayan Gündoğdu, "Foto Film Komutanlığı, bünyesinde yer alan ekipleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm önemli faaliyetlerini görüntüleyerek yurtiçi ve yurtdışı tanıtımına katkı sağlamaktadır. Komutanlığımızın uluslararası askeri film festivallerinde kazandığı pek çok ödülü bulunmaktadır." dedi.

TSK ARŞİVİNDEN ÇIKAN GÖRÜNTÜLER İLK KEZ GÖSTERİLDİ

Gündoğdu'nun konuşmasının ardından Mimar Sinan Üniversitesi'nde güncel formata dönüştürülen TSK arşivindeki 35 milimetrelik filmler gösterildi. İlk kez paylaşılan görüntüler arasında Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin ve Hatay seyahatleri, Alman İmparatoru'nun 1917'de İstanbul'a gelişi, 1918'de Sultan Vahdettin'in biat merasimi, Sultan 5. Mehmet Reşat'ın cenaze töreni, 1918, 1919 ve 1921'e ait tiyatro gösterimleri, Japonya'daki Ertuğrul Anıtı'nın 1937'deki açılışı, Winston Churchill'in 1943'te İsmet İnönü ile görüşmeleri, 1950'deki milletvekili seçimleri ve Kocaeli Körfezi'nde batan Üsküdar vapurunun sudan çıkarılışı yer alıyor.

Etkinliğe, Genelkurmay Başkanlığı Plan ve Prensipler Başkanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü ile ilgili askeri personel katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mersin Tsk Belgesel Yaşam Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

500

Yorumlar (228)

NET:

Yerine RECEP TAYYİP ERDOĞAN geldi çok şükür , Biri gider biri gelir. . .

17
26
yanıtYanıtla
Tayyar agaMobil-IOS:

En büyük Türk Atatürk

29
13
yanıtYanıtla
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE:

ATAM ÜLKEYİ ARAPLARLA DOLDURDULAR CUMHURİYETİ YIKMAYA CEHALETE DÖNDÜRMEYE DİKTATÖRLÜĞÜ GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR ÜLKEYİ SATTILAR SOYDULAR DİNİ KULLANDILAR ATAM SANA İFTİRA ATTILAR ONLARA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM ATAM SEN ÖLÜMSÜZSÜZSÜN HER ZAMAN KALBİMDESİN EN BÜYÜK ATATÜRK

24
14
yanıtYanıtla
Din tüccarlarına geçit yok:

Güçlü, onurlu, saygın ve çağdaş tek devlet Adam''ı ATATÜRK! Bu millet (vatan haini satılmışlar hariç) sana minnettardır. Senin için bu sayfalarda kötü sözler yazanlar, dini saptırıp çıkarları için kullanarak halkı aldatan din tüccarı kafirlerdir, sen onları iyi tanırsın ve onlara derslerini verdiğin için kuyruk acıları var. Biz onları artık iyi tanıyoruz, alınlarını seccadede gösterip ellerini başkalarının ceplerine sokarlar. Bunlar sahte Müslümanlardıe ve Müslüman adını da kirletiyorlar

4
34
yanıtYanıtla
Ege-burhaniyem@m.mm@m.m:

Hemen dini öne suren ve dini kullanan sahte musluman bunlar Kardeşim hhaklisin

yanıt1
yanıt2
Din tüccarlarına dikiz:

33 din tüccarı klavyelerini çalıştırmış

yanıt0
yanıt1
Corc EmmiMobil-IOS:

Allah rahmet eylesin; ulu önder gibisi daha gelmez

29
8
yanıtYanıtla
insan:

Canım ATAM MUSTAFA KEMAL ATATÜRK sen ALLAHIN sevdiği kullarındansın. rahat uyu.

17
17
yanıtYanıtla
adem:

senin gibisi gelmedi:(

19
15
yanıtYanıtla
gercek mhp:

bu herıften nefret ettıgım kadar baska bırseyden nefret etmıyorum

12
21
yanıtYanıtla
Tüm 228 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title