Haberler

İki Ayağı ve Bir Kolu Olmayan Merve, Akülü Arabasına Kavuştu

Türkoğlu Belediye Başkanı Taşhan, Şanlurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan iki ayağı ve bir kolu olmadığı için okula annesi ile giden 7 yaşındaki kız çocuğuna akülü araba hediye etti

Annesinin sırtında taşıyarak okula götürdüğü doğuştan ayakları ve bir kolu olmayan 7 yaşındaki kız çocuğu, akülü arabasına kavuştu.

Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, Şanlurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan iki ayağı ve bir kolu olmadığı için okula annese eya giden Merve Ender'e akülü araba hediye etti. Arabayı almak için Kahramanmaraş'a gelen Ender ailesi büyük bir mutluluk yaşadı.

Merve Ender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek başına okula gideceği için sevinçli olduğunu ifade etti. Eğitimine devam edip öğretmen olacağını anlatan Ender, "İlk önce arabamla tek başıma sokaklarda dolaşacağım. Bana araba verdiği için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Artık bu arabayla okula gideceğim" dedi.

Anne Suphiye Ender ise çok mutlu olduğunu söyledi.

Baba Mehmet Ender de kızı ile ilgili çıkan haberlerin ardından birçok kişinin kendisini aradığını anımsattı.

Irak, Azerbaycan, Almanya ve İran gibi ülkelerden arayanların yardım etmek istediğini hatırlatan Ender, "İlk önce Türkoğlu Belediye Başkanı Taşhan aradı. Kızım bundan sonra annesinin sırtında okula gidip gelmeyecek. Merve'nin hayali gerçek oldu. Allah herkesten razı olsun" dedi.

Taşhan da Merve ile ilgili haberi gördükten sonra aileye ulaştıklarını anımsatarak, "Merve bundan sonra okuluna daha rahat gidip geleceK. Küçük kızımımıza bir nebze olsun katkımız olduysa ne mutlu bize" diye konuştu.

Engelli insanların toplumda ayırt edilmemesi gerektiğine işaret eden Taşhan, "Benim kardeşim de annesinin sırtında okula gidip geliyordu. Şu anda bilgisayar mühendisi oldu. Merve de inşallah onun gibi başarılı olur ve idealindeki mesleğe kavuşur" diye konuştu. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Güncel

İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title