Haberler

İhh, Kosova'da Bin 500 Aileye Ramazan Paketi Dağıttı

Dha DIŞ HABER - İHH, Kosova'da Bin 500 aileye Ramazan paketi dağıttıEnis TABAK - KOSOVA DHA - Türkiye'nin İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı (İHH), hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan ramazan kolilerini Kosova'da yaşayan Bin'in üzerinde aileye dağıttı.

Dha DIŞ HABER - İHH, Kosova'da Bin 500 aileye Ramazan paketi dağıttı

Enis TABAK - KOSOVA DHA - Türkiye'nin İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı (İHH), hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan ramazan kolilerini Kosova'da yaşayan Bin'in üzerinde aileye dağıttı.

Kosova'ya gelen İHH ekibi, Prizen ve Priştine şehirlerine bağlı köy ve kasabalarda yaşayan 1500 ihtiyaç sahibi aileye ramazan kolisi dağıttı. İçinde 25 kilogram un, zeytin, zeytin yağı, pirinç, fasulye, şeker, reçel yumurta, peynir, makarna ve tuzun bulunduğu yardım kolilerini alan aileler, Türkiye'ye yardımlarından dolayı teşekkür etti. Türk ekiplerini karşısında gördüğü için dua eden Prizenli Zekiye Burca, Türkiye'nin her yerinden gelen yardımlarla ramazan ayını bir başka türlü yaşıyoruz. Türk halkına şükranlarımızı sunuyoruz dedi.

Yardımların dağıtım organizasyonu için Kosova'da bulunan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, DHA'ya yaptığı açıklamada yürüttükleri yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Atalay, Prizren ve Rehoves'te 460, Mamuşa'da 240, Skenderay ve Priştine'da 500 olmak üzere toplam bin 200 aileye yardım ulaştırdıklarını söyledi. Kosova'da fakirlere ramazan kolileri dağıtmanın yanı sıra buradaki yetimleri de unutmadıklarını belirten Atalay, Sadece Kosova değil, İHH dünya genelinde bir seferberlik yürütüyor. 2016 yılı ramazan ayında yurt dışında 105 ülkede 110 bin 228 aileye, yurt içinde 81 ilde 40 bin 400 aileye gıda ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalara ramazanın birinci gününde başladık. Bunu ilk hafta içinde bitirmeyi planlıyoruz diye konuştu. Atalay, ramazan vesilesiyle fakir fukarayla birlikte iftar etmeyi de planladıklarını ifade ederek, Bu kapsamda Türkiye'de 42 bin kişi ile iftarda buluşacağız. Yurt içinde de değişik ülkelere giden gönüllerimiz 80 bin kişi ile iftarda bir araya gelecek. Bu buluşmalar, kardeşlik ve dostluğun artırılması amacıyla yapılıyor dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Atalay Türkiye Kosova Dha Politika Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title