Haberler

    İçişleri Bakanı Suç Raporunu Açıkladı

    Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere dün Berlin'de düzenlediği basın toplantısıyla 2015 yılının suç raporunu açıkladı.

    Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere dün Berlin'de düzenlediği basın toplantısıyla 2015 yılının suç raporunu açıkladı. Raporda yer alan bilgiler arasında 2015 yılında en dikkat çekici bölümü sağ motifli suçlarda meydana gelen artış oldu. Bir önceki yıla göre geçen yıl sağ motifli suç sayısı yüzde 34.9 oranında artarken, rakam yaklaşık 23 bini buldu.

    TOPLAM 39 BİN SUÇ

    Bakan de Maiziere, 2015 yılında sağ ve sol motifli işlenen politik suçların sayısının arttığını söyledi.

    Sağ politik motifli işlenen suç sayısı Almanya'da 2015 yılında tam 22 bin 960'ı buldu. Bakan de Maiziere, Almanya'da polis kayıtlarına geçen politik motifli suç sayısını ise yaklaşık 39 bin olarak duyurdu.

    Artan suç sayısının değişen toplumu tehdit ettiğine dikkat çeken Bakan, sağ ve sol motifli şiddet içeren suçları dikkatle izlediklerini söyledi.

    Almanya'da politik motifli şiddet içeren suçlarda ise 2014 yılına göre geçen yıl yüzde 30 artış gösterdi. 2015 yılında politik içerikli 20 kez öldürme teşebbüsünde bulunulduğu bilgisi de raporda yer aldı.

    Aşırı sağcıların geçen yıl özellikle mülteci yurtlarına yönelik saldırılarda bulunduğu bilgisi raporu girerken, 2014 yılında mülteci yurtlarına 199 saldırı olmuştu. 2015 yılında ise bu sayı bin 31 olarak polis kayıtlarında yer aldı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Thomas de Maiziere Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

    İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

    İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

    Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

    Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

    Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

    Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

    Bakmadan Geçme

    Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
    Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

    Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title