Haberler

Hollanda'da Yeni Yasama Yılı Başladı

Hollanda'da yeni yasama dönemi Kraliçe Beatrix'in geleneksel konuşmasıyla başladı.

Hollanda'da yeni yasama dönemi Kraliçe Beatrix'in geleneksel konuşmasıyla başladı.

Altın faytonuyla halkı selamlayarak Lahey'deki tarihi Ridderzaal salonuna gelen Kraliçe, burada hükümet üyeleri, milletvekilleri ve senatörlerin de aralarında bulunduğu üst düzey topluluğa hitaben konuştu.

Beatrix'e yol boyunca, oğlu veliaht Prens Willem Alexander ve gelini Prenses Maxima eşlik etti.

Kraliçe, konuşmasında yaşanan ekonomik krize değindi. Ekonomide güçlü bir yeniden yapılanmanın gerekliliği üzerinde duran Beatrix, bütçe açığının kapatılabilmesi için 2012 yılında ciddi kısıtlamaların yapılacağını ve halkın alım gücünün düşeceğini söyledi.

Uyumlu bir toplumun saygı, hoşgörü ve nezaket çerçevesinde kurulabileceğine işaret eden Kraliçe, toplum olarak herkesin bu konuda sorumluluğu olduğunu belirtti.

18 MİLYAR EURO TASARRUF

Popülist PVV'nin (Özgürlük Partisi) dışarıdan desteklediği VVD (Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi) ? CDA (Hıristiyan Demokratlar) azınlık sağ hükümetinin Maliye Bakanı Jan Kees de Jager, Kraliçe'nin konuşmasından sonra 2012 yılına ilişkin Bütçe Kanunu Tasarısını, Meclis Başkanlığına sundu. de Jager, meclisteki konuşmasında, "yeni yasama yılında çok ciddi kısıtlamalar yapmanın zamanının geldiğini" söyledi.

Hükümet, bütçe açığının kapatılabilmesi için 18 milyar Euro'luk bir tasarruf planlıyor. Tasarruf yapılacak konular arasında memur sayısının azaltılması, sağlık ve göçmenlere ayrılan bütçede kesintiye gidilmesi ön plana çıkıyor.

2012 yılında istihdamda az da olsa iyileşme beklendiğini kaydeden Maliye Bakanı, önümüzdeki dönemde şu anda 406 bin olan işsiz sayısında önemli bir artışın beklenmediğini söyledi.

"Milyonlar Notası" olarak adlandırılan tasarıda, toplam giderler 245, 3 milyar Euro'da, gelirler ise 231, 9 milyar Euro'ya bağlandı. Alım gücünde ortalama yüzde 1 oranında düşüş yaşanması öngörülen tasarıda devlet borçları ile bütçe açığının artmasının beklendiğine vurgu yapıldı.

Bütçe programına göre dezavantajlı konumdaki yabancıların ülkeye yerleşmeleri mümkün olduğu kadar önlenecek, ülkede kaçak bulunmak suç sayılacak, sınır kontrolleri attırılacak, 5 yıl içinde 12 yıldan başlayan hapis cezası öngören suçluların Hollanda vatandaşlığı ellerinden alınacak.

SOSYAL ÖDENELKERE SIKI KONTROL

2013 yılından itibaren yabancıların uyum kursu giderlerini kendilerinin karşılamasını öngörülen tasarıda, bu giderleri karşılayamayanlar için Sosyal Kredi sisteminin uygulanması isteniyor. Tasarıda ayrıca, zorla evlendirmenin cezalandırılması, yüzü örten giysilerin kamuya açık alanlarda, okullarda, sağlık hizmetleri ile toplu taşım araçlarında yasaklanması, azınlık danışma kurulları ile ortak çalışma gruplarının sübvansiyonlarının durdurulması, ayrımcılıkla mücadele programına ağırlık verilmesi ve sosyal ödenek alanların daha sık kontrol edilmesi öngörülüyor.

ÇEPTEN ÖDEME DÖNEMİ BAŞLIYOR

Çocuk paralarını çocuk başına yılda 35 Euro düşürmeyi planlayan hükümet, sosyal ödenek koşullarını da ağırlaştırmayı hedefliyor. Tasarıya göre, Temel Sağlık Sigortası primi 11 Euro'luk artışla yıllık 1222 Euro'ya yükseltilecek. Kişilerin bu sigortadaki katkı payı da yılda 170 Euro'dan 220 Euro'ya yükseltilecek. Ayrıca mide koruyucu ilaçlar Temel Sağlık Sigortası kapsamı dışına çıkarılacak. Fizik tedavisinde ilk 20 seans hasta tarafından ödenecek. Diyetisyen, Psikolog, Psikiyatr ve Sigarayı Bırakma gibi tedaviler için artık cepten ödeme döneme başlayacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title