Haberler

Güvercinlerin Arzuhalci Dedesi"

Amasya'da yaşayan 65 yaşındaki arzuhalci Sadettin Bilgiç, 20 yıldır iş yerinin önündeki güvercinlere yem veriyor.

Amasya'da yaşayan 65 yaşındaki arzuhalci Sadettin Bilgiç, 20 yıldır iş yerinin önündeki güvercinlere yem veriyor.

Özellikle kış aylarında beslenmekte zorlanan yüzlerce güvercine dükkanının önünde her gün sabah, öğle ve akşam yem veren Bilgiç, kentte "Güvercinlerin Arzuhalci Dedesi" adıyla tanınıyor.

Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvercinleri ve kuşları gönüllü olarak beslediğini, bunun kendisine huzur verdiğini söyledi.

Güvercinleri beslemeye 20 yıl önce bir kış günü, yaklaşık 20 santimetre karın üzerinde donmak üzere bulduğu güvercinleri besleyerek başladığını anlatan Bilgiç, "Onları beslemek hiç zoruma gitmiyor, çok mutlu oluyorum. Çok değişik bir duygu bu. Bazen elime, üzerime konuyorlar. Bu duygu anlatılmaz." ifadelerini kullandı.

Güvercinlerin elinde yem kabını görünce kendisine doğru uçtuklarını, iş yerinin camına çarptıklarını belirten Bilgiç, onların kendisine, kendisinin de onlara alıştığına işaret etti.

Güvercinlerle artık arkadaş gibi olduğunu vurgulayan Bilgiç, güvercinleri beslemek için ayda 20-25 liralık buğday aldığını dile getirdi.

"Hayvanlara karşı duyarlı davranılmasını istiyorum"

Bilgiç, güvercinleri beslerken kimi insanların duyarsız davranışlarına şahit olmaktan da yakınarak, şöyle devam etti:

"Biz hayvanlara yem verirken onları yakalamaya çalışan, elindeki bastonu vurup taş atıp zarar vermeye çalışan insanlarla karşılaşıyoruz. Bunlara tepki gösterdiğimiz de kavga edecek duruma geldiğimiz oluyor. Herkesten hayvanlara karşı duyarlı davranılmasını, vicdanlı olunmasını istiyorum. Hayvanlar için yapılan iyilik de bir hayırdır. İlla hayır yapmak için başka şeyler yapmaya gerek yok. Hayvanın ağzı var, dili var ama konuşamıyor, bize muhtaçlar. Vicdanlı davranmalıyız."

Yeryüzündeki tüm hayvanların ilgiye muhtaç varlıklar olduğunun altını çizen Bilgiç, onlara iyi bakmanın insanlık görevi olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Sadettin Bilgiç Amasya Politika Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title