Haberler

Güneydoğuda 19 Mayıs Kutlandı

Güncelleme:

19 Mayıs Bayramı, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da düzenlenen renkli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

19 MAYIS Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da düzenlenen renkli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Gaziantep'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Halil Mazıcıoğlu, 5'nci Zırhlı Tugay Komutanı Kahraman Güneş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve bürokratlar ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, 19 Mayıs kutlamaları kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon, resim, atletizm ve badminton yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamalar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi folklor ekibinin halk oyunları gösterisinin ardından sergilenen jimnastik gösterileriyle son buldu.

ŞANLIURFA'DA RENKLİ KUTLAMA

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Şanlıurfa'da Topçu Meydanı'nda Vali Celalettin Güvenç, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve bürokratlar ile vatandaşların katılımıyla kutlandı. Vali Güvenç ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın masa tenisi maçı yapmasıyla başlayan kutlamalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü öğrencilerinin jimnastik ve karate gösterileriyle devam etti. Kutlamalar, halk oyunları ekibinin sergilediğin gösteriyle sona erdi. Kutlamalarda konuşan Vali Celalettin Güvenç, barış süreciyle ülkenin daha da büyüyeceğini belirterek, "Gazi Mustafa Kemal'i ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Bu ülkeyi düşmanlardan kurtararak bize armağan etti. Barış rüzgarıyla beraber bu ülke daha da büyüyecek ve dünyanın en iddialı yeri olacak" dedi.

KAHRAMANMARAŞ'TA GENÇLİK KONSERİ İPTAL EDİLDİ

Kahramanmaraş'ta 19 Mayıs kutlamaları Batıpark Spor Tesisleri'nde yapıldı. Gençlik merkezi sporcularının sergiledikleri performanslarla başlayan kutlamalara; Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakçı, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ve bürokratlar ile vatandaşlar katıldı. Kutlamalar kapsamında bugün yapılması planlanan gençlik konserin ise Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

ADIYAMAN'DA BOKS GÖSTERİSİ

19 Mayıs; Adıyaman'da da coşkuyla kutlandı. Valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulması başlayan kutlamalar; jimnastik, karate ve boks gösterileriyle devam etti. Adıyaman Halk Eğitim Merkezi foklar ekibinin gösterisiyle son bulan kutlamaların ardından öğrenciler Vali Mahmut Demirtaş'a makamında çiçek hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Şanlıurfa Adıyaman 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title