Haberler

Gümüşhaneliler Esenler'de Buluştu

Güncelleme:

Esenler Belediyesi, Anadolu'nun gelenek-görenek ve kültürel değerlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için düzenlediği "Anadolu'dan Esintiler" programında Gümüşhanelileri ağırladı.

Gecede konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kültür ve dayanışma derneklerin 'eğitim merkezi' olması gerektiğini söyledi.

Anadolu'dan bir kentin gelenek-görenek ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı "Anadolu'dan Esintiler" programının bu haftaki konukları Gümüşhaneliler oldu. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen Gümüşhane Gecesi'ne, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, Gümüşhaneli Dernekler Federasyonu Başkanı Tahsin Söğüt, Esenler Gümüşhaneliler Dernek Başkanı İbrahim Duman ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gümüşhanelilerin yoğun ilgi gösterdiği gece, yöresel sanatçıların seslendirdiği türkülerle başladı. Gümüşhaneli Dernekler Federasyonu Başkanı Tahsin Söğüt ve Esenler Gümüşhaneliler Dernek Başkanı İbrahim Duman, yaptıkları konuşmalarda, birlik ve beraberlik mesajları vererek yürüttükleri çalışmalara değindiler.

TREN SİZDEN VATANDAŞ BİZDEN

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, gecede yaptığı konuşmada toplumların yaşam kaynağı olan kültürün önemine değindi. "Anadolu'dan Esintiler gibi programları kültürümüzü yaşatmak için düzenliyoruz" diyen Başkan Göksu, "Anadolu'dan bu kutlu şehre gelenler olarak yüreğimizde iki sevda olmalı. Biri doğduğumuz yer, diğeri doyduğumuz yer. Her ikisini de büyütmek için Türkiye'yi büyütmemiz gerekir. Bunun için de memleket sevdalısı olmak lazım. Ama her şeyden önce bizden sonraki nesillere memleketini, kültürünü öğretmemiz gerekiyor. TCDD Genel Müdürü ile görüşmeler yaptım. Tren sizden, o trenin yolcuları bizden dedim. İstanbul'dan bir tren kaldıralım. Memleketlerini göremeyen çocuklarımızı, memleket memleket gezdirelim. Böylece her bir çocuğumuz memleketini görsün, kültürünü öğrensin istiyoruz" diye konuştu.

DERNEKLER EĞİTİM MERKEZİ OLMALI

Başkan Göksu, Anadolu insanının kuzeylisi, güneylisi, batılısı, doğulusu ile birbirine sımsıkı bağlı olduğunun altını çizerek , "Bizler aynı dağın yeliyiz, aynı Allah'ın kuluyuz. Memleketlerimizi yüceltmek, yükseltmek isteriz. Ancak öncelikle çocuklarımıza memleketimizin kültürünü öğretmeliyiz. İşte bu noktada derneklerimize büyük görev düşüyor. Derneklerimizin ismi eğitim merkezi olmalı. Sadece türkülerin söylendiği etkinlikleri düzenlemekle sınırlı kalmamalı derneklerimiz. Biz her türlü desteği vermeye, her türlü katkıyı sunmaya hazırız" dedi.

GÜMÜŞHANELİLER HAKİKİ BAL GİBİDİR

Başkan Göksu'nun ardından Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de birer konuşma yaptılar. Milletvekili Üstün, Gümüşhanelilerin hakiki bal gibi olduklarını ve nerede olurlarsa olsunlar özlerini kaybetmeyeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından kendisi de Gümüşhaneli olan Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Nuh Dursun Ozan, Başkan Göksu'ya Ahmed Ziyaeddin Gümüşhanevi Hazretleri'nin Ramuzul Ehadis (Hadisler Deryası) isimli eserini hediye etti. Gümüşhaneliler Gecesi, sanatçılar Süleyman Tanış, Turgut korkmaz ve Onur Akgül'ün seslendirdiği türkülerle son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Tevfik Gümüşhane Esenler Göksu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title