Haberler

Gülşen Çolakoğlu'nun Avukatı Emre Emek: "Yasaların Müvekkilim İçin de Adil ve Eşit Uygulanmasını Beklerdik"

Güncelleme:

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre müvekkilinin tutuklanmasının ardından İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. Emre, “Türkiye bir hukuk devleti. Ve yasaların müvekkilim için de adil ve eşit bir şekilde uygulanmasını beklerdik. Kanaatimizce müvekkilimizin işlemiş olduğu bir suç bulunmamaktadır” dedi. Emre, yarın adliyeye gelerek karara itiraz edeceklerini söyledi.

GAYE ŞEYMA CAN

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre müvekkilinin tutuklanmasının ardından İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. Emre, "Türkiye bir hukuk devleti. ve yasaların müvekkilim için de adil ve eşit bir şekilde uygulanmasını beklerdik. Kanaatimizce müvekkilimizin işlemiş olduğu bir suç bulunmamaktadır" dedi. Emre, yarın adliyeye gelerek karara itiraz edeceklerini söyledi.

Şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu'nun "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle tutuklanmasının ardından İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapan Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre şöyle konuştu:

"Avukatları, ailesi, kendisi; hepimiz çok üzgünüz. Burada müvekkilim Gülşen hepimiz gibi bir Türk vatandaşı. Türkiye bir hukuk devleti. ve yasaların müvekkilim için de adil ve eşit bir şekilde uygulanmasını beklerdik. Kanaatimizce müvekkilimizin işlemiş olduğu bir suç bulunmamaktadır. Teknik bir bilgi olacak ama Türk Ceza Kanunu madde 216'da tanımlı suçtan kendisinin aleyhinde soruşturma başlatıldı. Bu suçun alt ve üst sınırlarına baktığımızda tutuklama tedbiri çok uygunsuz olmuştur. İnanıyoruz ki bu usul ve yasaya aykırı olan karar, itiraz neticesinde kaldırılacaktır. Yarın sabah da itirazımızı ilgili mercilere ileteceğiz."

Kendisi gayet güçlü durumda. Yaklaşık 3-4 dakika önce yanındayım. Tabii ki üzgünüz. Böyle bir karar çıkmasını beklemiyordu. Suçta ve cezada kanunilik önemlidir. Öngörmediğimiz bir durum vuku buldu. Eleştiri yapılabilecek bir cümle, suç teşkil etmek zorunda da değildir. İsnat edilen suçun gerçekleşmediği kanaatindeyim, hukuken. Savcılık ve sulh ceza makamları farklı değerlendirdi. Tutuklama tedbirinin orantısız olduğunu düşünüyoruz. O itibarla itirazlarımızı gerçekleştireceğiz."

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Adliyesi Türkiye Gülşen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Betis Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Real Betis Sevilla maçı şifresiz mi? Lyon Monaco maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Lyon Monaco maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title