Haberler

Gölbaşı'nda Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi kurulacak

Güncelleme:

Gölbaşı Belediye Meclisi Toplantısı, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Tanrıverdi başkanlığında gerçekleştirildi.

Gölbaşı Belediye Meclisi Toplantısı, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Tanrıverdi başkanlığında gerçekleştirildi.

Bir önceki toplantının tutanak özetinin oylamasının ardından başkanlık yazıları okunmaya başlandı.

Gölbaşı Belediyesinde bulunan Gaziosmanpaşa Mahallesi Atatürk Sahil Parkı'nda 100 metrekarelik alan üzerinde kurulu Turizm Danışma Bürosunun Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi olarak kullanılmak üzere Hacı Bayramı Veli Üniversitesine 25 yıllığına devredilmesi ile ilgili başkanlık makamına yetki istendi.

CHP ve İYİ Parti gruplarının konunun komisyona havale edilmesi isteğine karşın AK Parti ve MHP grupları, komisyona havale edilmeden Mecliste görüşülmesini talep etti.

Tanrıverdi, burada yaptığı konuşmada, devlet üniversitesi ve UNESCO ile yapacakları protokolün komisyonda da değerlendirilebileceğini ama bunun bir çalışması bulunduğunu belirterek, "Kültür Müdürlüğümüz ve başkan yardımcılarımız bu konuda girişimlerde bulundu. Köy ve mahalleleri dolaştılar. Bu daha da derinleştirilecek. Gölbaşı'na çok güzel bir yer olacak." dedi.

Tanrıverdi, başkanlık yazısının oy birliği ile Meclisten geçmesini istediğini dile getirerek, İYİ Parti ve CHP'ye neden ret oyu verdiklerini sordu.

CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek, 25 yıllık protokolün bir görüşmeye sığdırılmasına itiraz ettiğini anlatarak, "Önün açık olan bir yere öyle bir bina yapılmasını istemedim. Orada görüntü kirliliği oluşturabileceğini ve gölün önünün açık olması gerektiğini o zaman ifade etmiştim. Üniversite belki bizden daha iyi değerlendirebilir ama belki diyoruz. 25 yıl içinde Gölbaşı'nda nelerin olacağını bilmiyoruz. Oraya ihtiyacımız olabilir." diye konuştu.

MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Savaş Mülazımoğlu da var olan bir yerin nasıl kıymetli hale getirebileceği üzerine fikir tartışması yapıldığına işaret ederek, "Olmayan bir şeyin ortaya çıkarıp başkaları çıkar elde etsin diye yapılan bir eylem değildir. Gölbaşı'na gelen bütün ziyaretçilerin uğrak yeri olan bir yer. Buranın Gölbaşı'nı ifade edecek şekilde dizayn edilmesi uygun olmaz mı? Bu yapılırken de profesyonellerin bu işi yapması kadar doğal bir şey olamaz." ifadesini kullandı.

Yapılan oylamada Gölbaşı'nda Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi'nin kurulması ile ilgili başkanlık yazısı, CHP ve İYİ Parti'nin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Oğuz Kağan İYİ Parti Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title