Haberler

GKV'nin Konuklarından Ekrem Serin'e Ziyaret

Güncelleme:

"GKV'lilerin bu Festivali kültürler buluşmasını sağlamıştır"

X.Uluslararası Halkoyunları Festivaline katılmak üzere Gaziantep'e gelen konuk ülke temsilcileri İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin'i makamında ziyaret etti. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yard. Doç. Dr Atanur Vergili Serin'e festival çalışmaları hakkında bilgi verirken İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin "Kültürler buluşması olarak nitelendirdiğim bu tür festivaller çocuklarımızın diğer ülke çocuklarını yakından tanımasında önemli rol oynuyor" dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından bu yıl onuncu kez gerçekleştirilen ve kamuoyunda festivallerin anası olarak bilinen X.Uluslararası Halkoyunları Festivaline katılmak üzere ilimize gelen konuk ülke ekipleri İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin'i makamında ziyaret etti. Ukrayna, Hollanda, Rusya Federasyonu, Yakutistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye ekiplerine başkanlık yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yard. Doç. Dr Atanur Vergili festival hakkında bilgiler verdi. Kültürlerin buluştuğu festivallerin kent vizyonu için önemli olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin "GKV Özel Okulları Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy'un şahıslarında bütün GKV ailesini kutluyorum. Kültürlerin buluştuğu bu tür festivaller çocuklarımızın dünyayı anlamaları ve algılamaları yanında kültürler arası alışverişin artması ve farklı kültürlerin tanınması açısından büyük önem taşıyor.

Bu festivale katılan bütün ekiplerin Türkiye ve Gaziantep için önemli birer gönüllü kültür elçisi olacağına inanıyorum. Okullarımızın son dönemlerde dünya ülkeleriyle yakından ilgilenmesi gerek AB projeleriyle gerekse SODES projeleriyle uluslar arası alanda varlıklarını hissettirmesi gerçekten bizler için gurur verici bir olay. Festivalin başarılı geçmesini diliyor, konuk ülkelere tekrar hoş geldiniz diyorum" dedi. Konuk ülke temsilcileri İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin'e çeşitli hediyeler sunarken Yakutistan ekibi başkanının Serin'i selamlamasında ki sergilediği canlı performans gösteri herkesin dikkatini çekti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekrem Serin Gaziantep Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title