Haberler

Gazikent Gazetesi Ödüle Layık Görüldü

Güncelleme:

"Şahinbey Belediyesinin Kontrolsüz Yıkımı" başlığı altında fotoğraf dalında mansiyona layık görülen Gazikent Gazetesi'nden İlhami Boynukısa ödülünü aldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Konrad Adenauer Stiftung'un ortaklaşa düzenlediği ve her yıl gerçekleştirilen "Yerel Gazetecilik" yarışmasında ödüle layık görülen gazeteciler Ödüllerini aldı.

Başarılı gazetecilere ödülleri, 04 Mayıs 2012, Cuma günü Legacy Ottoman Hotel'de Saat 18.30'da başlayan törenle verildi.

Törende konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, gazeteciliğin zor, ancak yerel gazeteciliğin daha da zor bir meslek olduğunu söyledi.

Törende teşekkür konuşması yapan İlhami Boynukısa gazeteciliğin dünü bugünü ve yazılı basının olmazsa olmazı olduğunu ve yerel basının ulusal basının lokomotifi olduğunu yerel basın olmadan ulusal basının olamayacağını vurguladı.

Boynukısa konuşmasında ayrıca Anadolu basını adına kendilerine ödülü layık gören komiteye teşekkürlerini sundu.

Büyük kentlerde gazetecilerin haber kaynaklarından uzakta bir yaşam sürdüğünü vurgulayan Erinç, "Ama yereldeki meslektaşlarımız, haber kaynaklarıyla çok yakın olmak durumunda. Çünkü çevre daha dar ve haber yaptıkları kişiyle ertesi sabah göreve çıktıklarında karşı karşıya gelebiliyorlar. Bu, yerelde çalışan meslektaşlarımızın can güvenlikleri açısından çok daha değişik bir anlam taşıyor" ifadelerini kullandı.

Yerel medyadaki başarıların yaygın medyanın başarısını etkilediğine dikkati çeken Erinç, "TGC olarak 'Yerel yayın organı var, ama yerel gazeteci yok' fikrini savunuyoruz. Çünkü yerelde çalışan meslektaşlarımızın büyük bir kısmı yaygın medyanın muhabirliğini ve foto muhabirliğini yapıyor. Bu açıdan yerel medyanın desteklenmesi, Türk medyasına da ayrıca değer kazandırır görüşündeyiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Konrad Adenauer Stiftung Vakfı tarafından düzenlenen yılın yerel gazetecilik yarışmasında Gaziantep'ten sadece Gazikent Gazetesi olarak İlhami Boynukısa'nın ödül alması Anadolu basınının geldiği noktayı bir kez daha gözler önüne sererken, başarılı isimlerin sadece ulusal basında değil yerel basından da çıkabileceğini kanıtlamış oldu

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Konrad Adenauer Stiftung Orhan Erinç Şahinbey Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title