Haberler

Gaziantep Üniversitesi Eğitim Amaçlı 2 Uçak Aldı

Gaziantep Üniversitesi eğitim amaçlı 2 uçak aldı VIDEO YOK GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) tarafından Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerine uygulamalı eğitim vermek amacıyla 1 milyon 975 bin liraya 2 Cessna 172-SP tipi uçak satın aldı.

Gaziantep Üniversitesi eğitim amaçlı 2 uçak aldı

VIDEO YOK

GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) tarafından Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerine uygulamalı eğitim vermek amacıyla 1 milyon 975 bin liraya 2 Cessna 172-SP tipi uçak satın aldı.

Gaziantep Hava Limanı'nda basın mensupları ile bir araya gelen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, 1 milyon 975 bin liraya satın alınan Cessna 172-SP tipi uçakları tanıttı. Rektör Yavuz Coşkun, göreve geldiği günden bu yana bu projenin hayalini kurduğunu ve nihayet Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde eğitime başlandığını söyledi. Rektör Coşkun, şunları söyledi:

"Şu anda iki uçağımız geldi. İkisi de yakında gelecek. Tüm ekipmanları, gerekli sertifikasyonları ve uçuş ekibi eğitime hazır. Yakın bir gelecekte Gaziantep semalarını üniversitemizin uçakları süsleyecek. Pilot, uçak mühendisi, uçak bakım teknisyeni ve mühendisleriyle, hava trafik işletmenleri yetiştireceğiz. Gaziantep'in Ortadoğu ve bölgedeki diğer şehirlerle bir kesişme noktası, bakım merkezi olması noktasında ciddi bir tohum attık ve bu tohum yeşermeye başladı. Zaman içerisinde de koca bir ağaç olacak. Önümüzdeki yıllarda uzay bilimleri ve roket sanayinin de gelişeceğini düşünüyorum. Gözümüz hep yıldızlarda ama ayağımız hep yerde oldu. Üniversitemiz için bölgenin parlayan yıldızı diyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Yavuz Coşkun Cessna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title