Haberler

Gaziantep'teki Yangın

Gaziantep milletvekilleri Erdoğan, Mazıcıoğlu ve Şeker, iş hanı yangınında dumandan zehirlenen ve yaralananları ziyaret etti

AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Halil Mazıcıoğlu ile CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, kentteki bir iş hanında çıkan yangında dumandan zehirlenen ve yaralananları hastanede ziyaret etti.

Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan vatandaşları ziyaret eden milletvekilleri, yakınlarına "geçmiş olsun" dileğinde bulunup, yetkililerden bilgi aldı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Ankara'daki çalışmalarına rağmen olayı yakından takip ettiklerini ifade eden Erdoğan, "İtfaiye ve sağlık ekiplerinin zamanında olay yerine ulaşması ve anında müdahalesiyle daha fazla can kaybı olmasının önüne geçildiğini öğrendik. Ama maalesef iki vatandaşımız yaşamını yitirdi. Olayda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

AK Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ise komisyon toplantısı sırasında olayı haber aldıklarını ve çok üzgün olduğunu belirterek "Ölenlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

CHP Milletvekili Mehmet Şeker de olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, dar sokaklarda bulunan iş hanlarında üretim yapılmasının üzücü sonuçlar doğurduğunu ifade belirtti.

Kent merkezindeki iş yerlerinin şehir dışına taşınması gerektiğini vurgulayan Şeker, "İnsanların bilinçlenmesi lazım. Bu tür bir iş yerinin böyle dar sokakta, şehrin merkezinde olmaması lazımdı. Maalesef böyle bir olay yaşandı. Denetimlerin bu iş yerlerinin şehrin dışına çıkarılması yönünde yapılması gerekiyor. Yangında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Umarım böyle bir olay bir daha yaşanmaz" ifadesini kullandı.

Yaralılar hakkında bilgi veren Uzman Doktor İdris Yıldırım, kalbi duran 4 yaralıyı kalp masajıyla hayata döndürdüklerini ve durumlarının ciddiyetini koruduğu bilgisini verdi. Halen yoğun bakımda 9 yaralının tedavi gördüğünü belirten Yıldırım,  gerekli bütün çalışmaları yaptıklarını anlatı.

Gaziantep'te sabah saatlerinde bir iş hanında çıkan yangında İsmail Gemci (57) ve Mehmet Alakırık (21) hayatını kaybetmiş, 45 kişi yaralanmıştı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Güncel

Halil Mazıcıoğlu Mehmet Erdoğan Mehmet Şeker Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title