Haberler

Gazeteci-Yazar Fatih Tezcan: "Başbakan, Cumhurbaşkanı Değil Başkan Olmalı"

Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği panelde konuşan Gazeteci-Yazar Fatih Tezcan, Türkiye’nin eski Türkiye olmaması gerektiğini ifade ederek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı değil, başkan olması gerektiğini söyledi.

Sultangazi Belediyesi'nin düzenlediği panelde konuşan Gazeteci-Yazar Fatih Tezcan, Türkiye'nin eski Türkiye olmaması gerektiğini ifade ederek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı değil, başkan olması gerektiğini söyledi.

Sultangazi Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde "Cumhurbaşkanlığı Sürecinde Türkiye" konulu panel düzenledi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Türkiye gündeminin değerlendirildiği panele Gazeteci Süleyman Özışık ile Gazeteci-Yazar Fatih Tezcan konuşmacı olarak katıldı. Sultangazi Belediyesi Nikah Salonu'nda Murat Aşım moderatörlüğünde düzenlenen panelin açılış konuşmasını Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay yaptı.

10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan ilk tur seçimleriyle başlayan süreçte ilk kez bir Cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğini hatırlatan Altunay konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Bugüne kadar zaman zaman çeşitli süreçler yaşandı. Cumhurbaşkanları seçilemedi. Uzun süre belki Cumhurbaşkansız yönetildik. Tabi burada yetki kullanma yönünden bakıldığında belki bunu çok fazla hissetmedik ama bu öyle bir sürek ki halktan aldığı desteğin getireceği bir avantajda var. Yani yerelde ekrandan siyaset değil sokaktan siyasetin daha aktif olacağı, insanlarla mutlaka diyalog halinde olacağı, Cumhurbaşkanı'nın tıpkı seçilmişler gibi halkın içine gireceği bir süreci yaşayacağız."

Panelistlerden ilk konuşmayı Gazeteci-Yazar Fatih Tezcan yaptı. Cemaatin tutumu hakkında görüşlerini açıklayan Tezcan, "Allah'la aldatan bir paralel yapı ile karşı karşıyayız. Yani biz yine bütün paraleli, cemaati suçlamıyoruz. Aralarında iyi olanlar var, durumu anlayamayanlar var ve tamamen de yok edilmesi gerektiğini kimse söylemesin sakın. Nefislerinde sıkıntı var, anlayamıyorlar" dedi.

"BAŞBAKAN, CUMHURBAŞKANI DEĞİL BAŞKAN OLMALI"

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bir soruya yanıt veren Tezcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini kaydetti.

Tezcan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Başbakan kesinlikle Cumhurbaşkanı olmamalı. Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması tekrar bizi eski Türkiye'ye döndürür. Başbakan Erdoğan, Başkan olmalı. Başka hiçbir yol, yöntem Türkiye'yi şimdiye kadar girdiği paradokslardan çıkartmaz. Cumhurbaşkanı zaten başkandır bu kelimenin kendisinde bir sıkıntı var."

"DİKTATÖR KELİMESİNİ EMPOZE ETTİLER"

Bir diğer panelist Gazeteci Süleyman Özışık da Gezi olayları hakkında konuştu. Olayların gerçekleşmesinden kısa süre önce 4 üniversitede tuhaf bir psikoloji dersinin verilmeye başlandığını söyleyen Özışık konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Melek yüzlü bir çocuğa sürekli bir kesim o şeytan, o şeytan diye diye çevredekilerin o çocuk hakkında şeytanmış gerçekten algısının oluşmasına neden olur. Öyle bir psikoloji oluşturuldu bu üniversitelerde ve çok tuhaftır gezi olaylarından 2 gün önce bu üniversitelerde bir sınav sorusu soruldu. Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığının adı nedir sınav sorusuydu. Doğru cevap diktatörlük. O diktatörlüğü 1 yıl boyunca pişirdiler. İnsanların kafasında o alışkanlığı empoze ettiler. 1 yılın sonunda öğrencileri bununla doldurmaya başladılar ve umulmadık bir şey, gezi diye bir şey çıktı."

Panel sonunda Belediye Başkanı Cahit Altunay tarafından panelistlere çiçek ve hediye takdimi yapıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Fatih Tezcan Sultangazi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title