Haberler

GARDİYAN KATİLİNİN 38 SUÇ DOSYASI ÇIKTI

Güncelleme:

ERZURUM'da tartıştığı infaz koruma memuru Turgay Kınalı'yı (59) bıçaklayarak öldüren eski hükümlü Yılmaz Çelik (49), ilk kez hakim karşısına çıktı.

ERZURUM'da tartıştığı infaz koruma memuru Turgay Kınalı'yı (59) bıçaklayarak öldüren eski hükümlü Yılmaz Çelik (49), ilk kez hakim karşısına çıktı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürme' suçundan tutuklu yargılanan Çelik'in, 'Cinsel istismar', 'Cinsel taciz', 'Konut dokunulmazlığı ihlali' ve 'Kasten yaralama' gibi 38 ayrı suç dosyası ve toplamda 35 yıl 7 ay hapis kararı bulunduğu öğrenildi.

Yakutiye ilçesinde, tartıştığı infaz koruma memuru Turgay Kınalı'yı bıçaklayıp öldüren eski hükümlü Yılmaz Çelik, ilk kez hakim karşısına çıktı. Hakkında çok sayıda suç kaydı olan ve son olarak 'Cinsel istismara teşebbüs' suçundan Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutukluyken pandemi nedeniyle serbest bırakılan Yılmaz Çelik, 25 Eylül 2022'de yolda karşılaştığı ve tartıştığı Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Erzurum E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda görevli infaz koruma memuru Turgay Kınalı'yı sokak ortasında boyun ve karın bölgesi olmak üzere 2 bıçak darbesiyle ağır yaraladı. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Kınalı, tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Olay yerinde inceleme yapan polis, cinayet şüphelisi Çelik'i, cinayette kullandığı bıçağa kılıf yaptığı, Vergi Dairesi Başkanlığı'nca adına gönderilen ödeme emri ihbarnamesini buldu. Polis, ihbarnameden yola çıkarak, kaçan şüphelinin kimliğini tespit etti ve olaydan 1 gün sonra saklandığı evde yakaladı. Çelik'in 3 sayfalık 'Cinsel istismar', 'Cinsel taciz', 'Konut dokunulmazlığını ihlal', 'Kasten yaralama', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' gibi suçlardan oluşan 38 ayrı suç kaydının bulunduğu ve toplam 35 yıl 7 ay hapis cezası, 5 yıl da hükmün açıklanmasını geri bırakma kararı olduğu öğrenildi.

EŞİ MAHKEME SALONUNDAN ÇIKARILDI

Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada Kınalı'nın eşi Hacer Kınalı, çocukları ve avukatları hazır bulundu. Yılmaz Çelik ise duruşmaya güvenlik nedeniyle götürüldüğü Kırklareli'den SEGBİS ile katıldı. Hacer Kınalı, sanığa öfkelenerek, Bunun işi adam öldürmek, canımızı yaktın sen de yanasın diye bağırdı.

Mahkeme başkanı Kınalı'yı sanığa hakaretlerini sürdürünce salondan çıkardı. Olay günü 1 şişe kolonya içtiğini söyleyen Yılmaz Çelik, evli, 3 kız babası olduğunu belirtti. Çelik, maktulle geçmişe dayanan husumetinin bulunmadığını, pişman olduğunu belirtti ve kendisine sorular yönelten hakime de susma hakkını kullanarak konuşmak istemediğini söyledi.

TAKDİR İNDİRİMİ UYGULANMASIN

Turgay Kınalı'nın avukatı olan yeğeni Bahar Kınalı, sanığa takdir indirimi uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla cezalandırılmasını isteyerek, Sanık olay günü Turgay Kınalı tarafından 20 dakika darbedildiğini söylese de yapılan adli muayenede herhangi bir darp veya cebir izine rastlanmamıştır. Kolonya içtiğini ve yaptıklarını hatırlamadığını belirten kaç dakika darbedildiğini söylüyor, olaydan sonra kaçarak ablasının evini buluyor, geçeceği sokakları, bineceği minibüsü ineceği durağı biliyor. Bunları bilip de nasıl olayla ilgili hiçbir şey hatırlamaz. Beyanları hayatın olağan akışına aykırıdır. Meyve bıçağını da meyve kesmek için söyleyerek olayı masumlaştırmak istiyor. Kimse üzerinde meyve bıçağını kılıfa sokarak taşımaz. Olayın vahameti basına yansıması infaz koruma memurlarının işlerini endişe ve korkuyla yapmaya başlamalarına neden olmuştur. Dolayısıyla vereceğiniz karar ailesini, akrabalarını, tüm infaz koruma memurlarını etkileyecektir diye konuştu.

Duruşma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için 19 Haziran'a ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Çelik Erzurum Kınalı Hakim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 6 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? SON DAKİKA İslahiye kazada ölenlerin isimleri açıklandı mı (GAZİANTEP)? Crystal Palace Manchester United maçı CANLI izle! 6 Mayıs Crystal Palace MANU maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesi ne zaman, saat kaçta yapılacak? 7 Mayıs Salı okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title