Haberler

GAİB Anadolu Ticaret Lisesi Yaptıracak

Güncelleme:

Çıkmaz "Önceliğimiz nitelikli eğitim ve eğitimli insan gücünün arttırılmasıdır" dedi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ve İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'ı makamında ziyaret ederek yürütülmekte olan "Bir Okul Bin Gelecek Kampanyası için destek istediler. GAİB'in kampanya kapsamında 36 derslikli içerisinde dış ticaret bölümü de bulunan GAİB Anadolu Ticaret Lisesi inşa ettireceğini açıklayan Başkanlar Kurulu Başkanı Abdulkadir Çıkmaz "Önceliğimiz nitelikli eğitim ve eğitimli insan gücünün arttırılmasıdır" dedi.

Bir Okul Bin Gelecek Kampanyası çerçevesinde Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'ı GAİB hizmet binasında ziyaret eden Gaziantep Valisi Erdal Ata ve İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin kampanyaya destek istediler. Hizmete yeri açılan GAİB hizmet binasında inceleme yapan Vali Ata "Gaziantep'in böyle modern ve çağdaş hizmet binalarına ihtiyacı var. Modern toplantı salonları, çok amaçlı salonları ve konferans salonları yanında son sistem teknolojiyle donatılan bina kent vizyonuna önemli bir katkı sağlamıştır.Bu binanın yapımında emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Ortadoğu'nun ticaret merkezi konumundaki Gaziantep'in önemli bir ihtiyacı bu binayla karşılanmıştır" dedi. Ziyarette GAİB Genel Sekreter Vekili Salim Kocaer, Genel Sekreter Yardımcıları Aydın Kutlu ve Mikail İrtegün'de hazır bulundu.

Kampanya kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Gaziantep Valisi Erdal Ata yeni eğitim sistemiyle ihtiyaç duyulan derslik sayısında yüzde ellilik bir artık olduğuna da dikkat çekerek "Gaziantepli hayırsever vatandaşlarımızın eğitime yönelik destekleri memnuniyet verici düzeydedir. Bir Okul Bin Gelecek Kampanyamız kapsamında sanayici ve iş adamlarımız yanında yerel yönetimlerimiz ve diğer kurum ve kuruluşlarımızın önemli desteklerini görüyoruz. Güneydoğu Anadolu İhraçatcı Birlikleri'nin de bu kapsamda bir ticaret meslek lisesi yaptırma sözü bizleri memnun etmiştir. GAİB Koordinatör Başkanı Sayın Abdulkadir Çıkmaz'a, Başkan Vekili Sayın Şahin Batallı, GAİB Koordinatör Başkanlar Kurulu üyeleri Sami Konukoğlu ve Selahaddin Kaplan'a ve GAİB üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kampanyamızın başarıyla sonuçlanacağına inancımız sonsuzdur" dedi.

Eğitimin ülke kalkınması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken GAİB Başkanlar Kurulu Başkanı Abdulkadir Çıkmaz " Gaziantep Valimiz Sayın Erdal Ata'nın göreve geldiği günden bu yana eğitim başta olmak üzere kentimizin birçok konudaki sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarını takdirle izliyoruz. Elbette 21.yüzyıl dünyasının en önemli sorunu eğitimli insan gücüdür. Bizler bunu uluslar arası ilişkilerimizde daha bariz bir şekilde görmekte ve bu sorunun çözümü için özellikle mesleki eğitim başta olmak üzere GAİB bünyesinde sürekli hizmet içi eğitimlerle birliklerimize bağlı üyelerimizin ve onların personellerinin yetiştirilmesine katkı sağlamaya çalışmaktayız. Eğitimli insan gücü başarının yüzde ellisine eşittir. Sayın Valimiz tarafından yürütülen Bir Okul Bin Gelecek Kampanyası kapsamında GAİB Başkanlar Kurulumuzda görev alan dört başkanımızla ortak karar alarak bu kampanyaya kapsamında GAİB Anadolu Ticaret Lisesi yaptırmaya karar verdik.

36 derslikten oluşacak okulumuzun içerisinde dış ticaret bölümü de bulunacak. Başkanlar Kurulumuzda görev alan Hububat, Bakliyat, Yağlı Toh.ve Mam. İhracatçı Biriliği Yönetim Kunulu Başkanı ve Koordinatör Başkan Vekilimiz Sayın Şahin Batallı'ya, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sami Konukoğlu'na, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selahaddin Kaplan'a ve Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçı Birliği yönetim kurulu ve üyelerine başkanlarının şahıslarında tüm üyelerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 21. Yüzyıl standartlarında nitelikli eğitimli insan iş gücüne büyük ihtiyaç duyulmaktadır.

Dünya ile ortak dili ancak eğitimli insan iş gücümüzle konuşabiliriz. Bölgemizde meydana gelen yeni oluşumlarla Türkiye Ortadoğu'nun lider ülkesi olarak hızla gelişirken dünyanın da lider ülkeleri arasında ki yerini alıyor. Bizler de GAİB olarak eğitim konusunda üzerimize düşenleri yapacağız. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili olarak Sayın Valimiz Erdal Ata ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle okul sözleşmemizi imzalayacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekrem Serin Erdal Ata Gaziantep Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title