Haberler

Filyos Projesi Dünyaya Açılan Kapımız Olacak"

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, "Filyos Projesi, Türkiye'nin en büyük, en belli başlı projelerinden bir tanesi. Burası büyük bir ticaret merkezi, 25 milyon ton kapasiteli limanla birlikte ticari anlamda dünyaya açılan bir kapımız olacak, dolayısıyla istihdam artacak.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, "Filyos Projesi, Türkiye'nin en büyük, en belli başlı projelerinden bir tanesi. Burası büyük bir ticaret merkezi, 25 milyon ton kapasiteli limanla birlikte ticari anlamda dünyaya açılan bir kapımız olacak, dolayısıyla istihdam artacak." dedi.

Zonguldak Valiliği tarafından hazırlanan kentsel tasarım ve küçük ölçekli turizm projelerinin sunumları, Vali Çınar'ın başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Çınar, sunumların ardından yaptığı konuşmada, profesyonel çağda olduklarını ve işlerini profesyonelce yapmaları gerektiğini söyledi.

Turizmin topyekun bir faaliyet olduğunu vurgulayan Çınar, "Sadece bir yayla, bir müze, deniz turizm için yetmiyor. Turizm, bunların topyekun bir arada olduğu bir şey." dedi.

İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerde yaşayanların, stres ve gürültüden uzaklaşmak için günübirlik ya da hafta sonu tatilinde Zonguldak'a gelebileceğini aktaran Çınar, "Kentimiz buna çok müsait. Biz bu anlayışla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her şey zaman içerisinde yapılabilir. Bunun için para, girişimci, yatırımcı, bunu işletecek meziyete sahip kişi ya da firmalar da gerekiyor. Turizm anlamında kalkınmamızı sağlayacak, tetikleyecek projeler. Sunulan projelerin bir kısmına karar verildi, uygulama projesine geçildi." ifadelerini kullandı.

"Filyos Irmak Vadi Projesi"

Filyos Irmak Vadi Projesi'nin çok büyük bir alanı kapsadığını kaydeden Çınar, "Sayın Başbakanımızın başkanlığında Türkiye'nin bütün sanayicileriyle yapılacak bir toplantıda, Sayın Başbakanımız, 'Filyos Endüstri Bölgesi'ne yatırım yapın.' çağrısı yapacaktı. Fakat Türkiye'nin hızlı gündemlerinden dolayı iki kez ertelendi. Önümüzdeki günlerde bunun yapılacağını düşünüyoruz." dedi.

"Türkiye'nin, dünyanın güzel mekanlarından bir tanesi olacak"

"Filyos Projesi, Türkiye'nin en büyük, en belli başlı projelerinden bir tanesi." diyen Ahmet Çınar, şöyle devam etti:

"Burası büyük bir ticaret merkezi olacak. 25 milyon ton kapasiteli limanla birlikte ticari anlamda dünyaya açılan bir kapımız olacak, dolayısıyla istihdam artacak. Uluslararası, yerel iş adamları, uzmanlar, gelen gidenler çoğalacak, nüfus artacak. Yan sanayi, hizmet sektörü, aklınıza ne gelirse bütün alanlarda bir genişleme, büyüme olacak. Dolayısıyla bizim kendimizi de hazırlamamız gerekiyor. Kalkınma Ajansı'na böyle bir görev verdik. Buna hazırlık için projelendirme, duyuru yapma, eğitim verme, hepsini kapsayan bir çalışmamız var. Bunu başlatıyoruz. Yerel ve uluslararası gelen giden insanların çoğalmasıyla birlikte artık bizim şu an tahmin edeceğimizden çok daha fazla turist alan bir potansiyelimiz var ve bunu göreceğiz. Bizim şimdiden bunlara da hazır olmamız gerekiyor. Oraya rağbet olmadan önce bizim o vadi henüz bozulmadan orayı projelendirip korumamız gerekiyor. Onu gerçekleştirirsek Türkiye'nin, dünyanın güzel mekanlarından bir tanesi olacak. Ona da hazırlanıyoruz."

Çınar, Türkiye'nin en kaliteli ormanlarının bölgede bulunduğunu belirterek, Gökçebey'de mobilyacılar ihtisas sanayi bölgesi kurulması çalışmalarını başlattıklarını ifade etti.

Vali Çınar, bununla ilgili girişimleri başlattıklarını anlatarak, burada mobilyanın her türünün üretileceğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Valiliği Ali Çınar Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title