Haberler

Eskişehir Afad'tan Helikopter Destekli Deprem Tatbikatı

Afad'tan helikopter destekli deprem tatbikatıEskişehir'de AFAD koordinatörlüğünde tüm resmi kurumların yer aldığı tatbikatta senaryo gereği meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde binalar altında kalanlar yaralılar kurtarılırken, tatbikata askeri helikopterde havadan destek verdi.

Afad'tan helikopter destekli deprem tatbikatı

Eskişehir'de AFAD koordinatörlüğünde tüm resmi kurumların yer aldığı tatbikatta senaryo gereği meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde binalar altında kalanlar yaralılar kurtarılırken, tatbikata askeri helikopterde havadan destek verdi.

Eskişehir'de meydana gelebilecek afet ve acil durumlara hazırlıklı olmak için AFAD, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum örgütlerinin de katıldığı '2019 Afet Müdahale Tatbikatı' düzenledi. Alpu ilçe kavşağındaki eski fabrika mevkiindeki tatbikata Eskişehir Vali Vekili Bekir Şahin Tütüncü, Eskişehir AFAD Müdürü Recep Bayar ile kurum müdürleri katıldı. Vali vekili Tütünce ve protokol üyeleri deprem simülasyon TIR'ına binerek deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili uzmanlardan bilgi aldı. Senaryo gereği Eskişehir'de 7.2 şiddetinde deprem meydana gelirken, eski fabrika mevkiinde bir çok yığıntı bina içerisine yaralılar olduğu ihbar edildi. Polis, jandarma, sağlık ve kurtarma ekipleri bu bölgeye sevk edildi.

Polis ve jandarma ekipleri binalar çevresinde güvenlik şeridi oluştururken, sağlık ekipleri ise bina altında kalan yaralılara ulaşmak için adeta zamanla yarıştı. AFAD ve diğer kurtarma ekipleri taş yığınlar içinde insan olup olmadığını özel cihazlarla dinleme yaparak tespit ettikten sonra yaralı tahliye çalışması yaptı. İtfaiye ekipleri senaryo gereği depremde yıkılan Yunus Emre Devlet Hastanesi çatısından yaralı kurtardı. Askeri helikopter ise acil müdahale gereken yaralıları sedye ile yukarı çekerek başka sağlık kuruluşlarına ulaşımı sağladı. Kentteki 26 yerel düzey hizmet grubunun katıldığı deprem tatbikatı başarılı bir şekilde tamamlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title