Haberler

AK Parti'nin Kurucu İsimlerinden Yaşar Yakış Dahil 4 Kişi, Partiden İhraç Edildi

Güncelleme:

AK Parti'nin kurucu isimlerinden eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış'ın da aralarında olduğu 4 kişi, AK Parti'den ihraç edildi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti kurucu üyesi Yaşar Yakış ile 3 belediye başkanının partiden ihraç edildiğini açıkladı.

Yaşar Yakış ile Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ve Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, kesin ihraç istemiyle ocak ayında Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

AK PARTİ'NİN KURUCU İSİMLERİNDENDİ

AK Parti'nin kurucu isimlerinden olan Yaşar Yakış, Abdullah Gül'ün başbakanlığındaki ilk AK Parti hükümetinde dışişleri bakanlığı yapmıştı.

İHRAÇ EDİLME NEDENLERİ

Ömer Çelik, daha önceki yaptığı açıklamada, ihraç edilen isimlerin disipline sevk edilme nedenlerini şöyle sıralamıştı.

"Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından hazırlanan rapor neticesinde, eşini belediye başkan yardımcısı yaparak özel nüfuz kullanmak, imar uygulamalarında menfaate dayalı iş ve işlemler yapmak, AK Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemek gibi tespitler çerçevesinde tüzüğümüzün 117/1 maddesi ve devam maddeleri uyarınca kesin ihracı için Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir."

"Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde il ve ilçe seçim koordinasyon programlarına katılmadığı ve parti hakkında aleyhte sözlü ve fiili davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle tüzüğün 117/1 maddesi ve devam maddeleri çerçevesinde tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir."

"Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, AK Parti ilkeleriyle bağdaşmayan iş ve işlemler yapması, AK Parti tüzüğü ve ilkelerine aykırı olan davranışlarda bulunduğu şeklindeki tespitler nedeniyle aynı tüzük maddesi uyarınca tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir."

"AK Parti kurucu üyesi Yaşar Yakış'ın da devlet içine nüfuz etmiş, ulusal güvenliği tehdit eden legal görünümlü illegal yapının yayın organlarından yaptığı açıklamalarla, AK Parti tüzüğünün 117/7 maddesinde düzenlenen parti yöneticileri, üyeleri veya parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın araçlarıyla kamuoyuna gerçek dışı haber yaydığı, iftira, hakaret, karalama ve küçük düşürücü beyanlarda bulunduğu için AK Parti ilkeleriyle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunduğu tespit edilmiş olup, tüzüğün 117/1 ve devam maddeleri uyarınca tedbirli olarak partiden kesin ihracı içi Merkez Disiplin Kurulu'na sevki sağlanmıştır."

YAŞAR YAKIŞ, AK PARTİ'NİN SURİYE POLİTİKASINI SERT SÖZLERLE ELEŞTİRMİŞTİ

Yakış, AK Parti'nin Suriye politikasına ilişkin şu sözleri söylemişti:

"Suriye'ye gereğinden daha fazla bulaştık. Suriye'deki muhalefete giden silahlar yanlış ellere gitti. Türkiye Suriye'ye askeri olarak müdahale ederse orada başarılı olması çok zordur, bundan sonra sıyrılmak da zor o işten, başarıyı bir tarafa bırakın, sıyrılıp geri çekilmek de zordur. 1 Kasım seçimleri AK Parti iktidarına yeni bir kapı açtı. Eksik, hata ve yanlışlıklarını düzeltme imkanı tanıdı. Yeni hükümetin bu fırsatı heba etmesi halinde Türkiye içte ve dışta her yönüyle çok şey kaybeder."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yaşar Yakış Ömer Çelik AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500

Yorumlar (119)

SİBEL:

AK PARTİ ALLAHIN PARTİSİDİR. OYLAR AKP YE

7
82
yanıtYanıtla
TRABSONLU:

TRABZONLU, BİR MHP Lİ OLARAK SENDEN İĞRENİYORUM, BU ÜLKEYİ O ELLERİNİZ BU HALE GETİRDİ BOŞUNA CUMA BİLE KILMAYIN

yanıt12
yanıt0
Göktürk:

Acısı olanlar gocunmaya devam etsin. AKP yoluna devam edecek ve karşıt görüşler yırtınmaya devam edecektir. :)))

15
28
yanıtYanıtla
herşey dört yüze:

bayrağın indirilmesine teröristlerin silahlanmasına göz yuman akp son günlerde bayrak vatan sevgisi belirtileri var gibi hayırdır

31
10
yanıtYanıtla
Sikilaçi:

Şu partinin adını degistirin artik ne ak ı lekeli parti olmalı

32
8
yanıtYanıtla
YOLA ÇIKANLAR YOLDA BULUNANLAR.:

ak partiyi tıpkı anap gibi, CİNLER, SAHTE MEHDİLER, ÇIKARÇILAR, ACIMASIZ RANTÇILAR, GÜYA ÇOK AKP LİYMİŞTE AKP Lİ OLMAYANLARA SALDIRAN SÜMÜKLÜLER, YILLARCA KIYIDA KÖŞEDE AÇBEKLEYEN SIRTLANLAR ELE GEÇİRDİ VE TABİKİ BAŞLIKDA YAZILDIĞI GİBİ, YOLA ÇIKANLARLA YOLDA BULUNANLARIN KAVGASI. BU FİLİM DRAMATİK SONA DOĞRU HIZLA GİDİYOR ZATEN REZA DA YAKALANDI SEYRYLEYİN GÜMBÜRTÜYÜ.

34
3
yanıtYanıtla
Yurt ta kul hakki dunyada kul hakki:

Nufuz kullanip karisini baskan yardimcisimi yapmis?????Enerji bakani nufussuzmu dusmus o koltuga

32
1
yanıtYanıtla
Geronimo:

Ya halife tayip e uyarsın yada seni süpürürüz, . . akp.

23
8
yanıtYanıtla
??????????:

ikisinide süpür lazım değil

yanıt16
yanıt9
makarnacı:

bizim makarnalar ne oldu ustaaa

23
7
yanıtYanıtla
Tüm 119 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title