Haberler

Erzincan Doğa Sporları Merkezi Hedefine Hızla İlerliyor

Güncelleme:

Vali Abdurrahman Akdemir, bugün başlayacak olan ve yaklaşık 8 gün sürecek olan Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası etkinlikleri öncesi basın mensupları ile bir araya gelerek şampiyona ile ilgili açıklamada bulundu.

Vali tarafından, Erzincan Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısına Erzincan Milletvekili Sayın Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Yüksel Çakır ve yetkililer katıldı.

Basın toplantısında konuşan Sayın Valimiz; Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasının ilimizde gerçekleşmesinin bir geçmişe dayandığını belirterek; 1995 yılında Vali Recep Yazıcıoğlu'nun gayretleriyle Erzincan'ın yamaç paraşütü sporu ile tanıştığını ifade etti.

42 ülkeden yarışmaya katılacak olan 135 sporcunun büyük bir kısmının ilimize geldiğini ifade eden Sayın Valimiz; akşam saatleri itibari ile sporcuların tamamının ilimize gelmesini beklediklerini belirtti.

Erzincan'ın doğa ve ekstrem sporlarının merkezi olması için bu tür etkinliklerin yılda bir - iki defa değil yıl içerisine yayılması gerektiğini belirten Sayın Valimiz; " Yıl içerisinde yayılan etkinlikler ile bölgenin, Türkiye'nin ve dünyanın dikkatini Erzincan'a çekilmesi lazım. Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası ile bölgenin, ülkemizin ve dünyanın dikkatini Erzincan'a çekmiş olacağız ve böylece de tanıtmış olacağız. Yaklaşık 2 ay önce Kemaliye ilçemizde Base Jumping etkinlikleri düzenlendi. Çeşitli ülkelerden sporcular ve ziyaretçiler ilimize geldi."

İki gün önce Ekstrem Sporları Onursal Başkanı ve Ekstrem Sporları Federasyonu Başkanı ile de görüştüm. Yıl içerisinde Erzincan'da ekstrem sporları ile ilgili yeni faaliyetler başlamış olacak ayrıca Rafting Türkiye Şampiyonasının ilimizde yapılması ile anlaşmaya varıldı. Türkiye'nin en uzun pistine sahip bir kayak merkezimiz olan Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde Kayak şampiyonasının bir ayağının yapılması için temaslarımız sürüyor. Yani Erzincan bundan sonra doğa sporları ve ekstrem sporlarının merkezi olduğunu yapacağı etkinliklerle ispatlayacaktır. Şu ana kadar yapılan etkinlikler son derece başarılı gerçekleştirildi. Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasında da Erzincan güzel bir ev sahipliği yapacak ve bu bundan sonraki dünya şampiyonlarında referans olacaktır." Şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Abdurrahman Akdemir Yüksel Çakır Erzincan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title