Haberler

Ergenekon'da 441 Klasör Belge

Ergenekon Soruşturması Kapsamında, 86 Sanık Hakkında Toplanan Belge ve Bilgilerle Oluşturulan 441 Klasörlük Ekler, 3 Dvd Halinde Avukatlara Dağıtıldı.

Ergenekon soruşturması kapsamında, 86 sanık hakkında toplanan belge ve bilgilerle oluşturulan 441 klasörlük ekler, 3 DVD halinde avukatlara dağıtıldı.

Klasörlerde, sanıkların ifadeleri ve telefon görüşmelerinin yanı sıra öldürülen Rahip Santoro, Hrant Dink ve İhsan Güven cinayetlerine ait evrak da yer aldı. Belge rekoru, Ergenekon’un yöneticisi olduğu iddia edilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük’te. Küçük’le ilgili 21 klasörde toplam 6 bin 300 sayfa belge ve bilgi toplandı. Ergenekon klasörlerinde, sanıkların ev ve iş yerlerinde ele geçirilen belgeler ile bilgisayarlarından elde edilen dijital verilerin dokümanları yer alıyor. Dosyada, Atabeyler, Sauna Çetesi, emekli binbaşı İhsan Güven’in öldürülmesi, Hrant Dink suikasti, İzmir’de öldürülen İbrahim Çiftçi, Susurluk Davası, 7 kişinin yaşamını yitirdiği Diyarbakır’da gerçekleşen patlama, Fatih’teki İsmail Ağa cinayeti, Dr. Necip Hablemitoğlu cinayeti, Danıştay saldırısı, Trabzon’da öldürülen Rahip Andrea Santoro cinayetine ilişkin belgeler de yer aldı.

Dava dosyasında ayrıca, PKK, DHKP/C ve Hizbullah terör örgütlerine ilişkin belgeler de dikkati çekti. Savcıların MİT ve Genelkurmay Başkanlığı ile yaptığı gizli ibareli yazışmalara ait evrak da klasörlerde yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title