Haberler

Erçek Gölü Avcılara Kapatılacak

Güncelleme:

Genel Avlak Olarak İlan Edilen ve Halk Arasında Da Kuş Cenneti Olarak Gösterilen Erçek Gölü'nün 2011-2012 Av Döneminde Ava Kapatılması İçin Çalışma Başlatıldı.

4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun 3 üncü maddesi gereğince, Vali Yardımcısı Atay Uslu'nun başkanlığında Valilikte toplanan İl Av Komisyonu, Kara Avcılığı Kanununun 4. maddesi gereğince belirlenen listede yer alan av hayvanlarının avlanma süreleri ve avlanma limitlerini tartıştı. Çevre ve Orman İl Müdür Vekili Mehmet Kaptanoğlu, Van Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ekrem Sinaner ve ilgili kurumların temsilcilerinin katıldığı toplantıda oy birliği alınan kararlarda; "Bölgemizin yaşam koşulları ve av hayvanlarının biyolojileri de dikkate alınarak her bir grup ve tür için ayrı ayrı belirlenmiştir. Avlanan hayvanlar listesinde yer alan av hayvanlarının avının belirtilen tarihler arasında; av koruma çalışmalarının daha etkin yapılabilmesi için Cumartesi, Pazar günlerinde ve resmi tatil günlerinde yapılabilmesine, Bıldırcın 10, Üveyik 5, Keklik (kınalı, kum ve kaya kekliği) toplam 5, Sakarmeke 4, Yaban ördekleri (Yeşilbaş, Bozördek, Fiyu, Kirik (Çamurcun), Macar Ördeği, Kılkuyruk Ördek, Tepeli Patka, Karabaş Patka, Elmabaş Patka, Karaördek, Çıkrıkçın, Altıngöz) Toplam 3, Karga (Küçük Karga, Ekin Kargası, Kara Leşkargası, Leşkargası) toplam 15, Yabani Tavşan 1, Tilki 3, Yaban domuzu (Sürek avı dışında avlanmalarda) 1, Çakal 2 adet olarak avlanmasına"

NESLİ TEHLİKE ALTIN OLAN KUŞLARIN AVLANMASI YASAKLANDI

Komisyonda ayrıca İl Av Komisyonu 2010 yılında genel avlak olarak ilan edilen ve halk arasında da kuş cenneti olarak gösterilen Erçek Gölü'nün 2011-2012 av döneminde ava kapatılması için çalışma başlatılması için Merkez Av Komisyonu'na teklif edildi. Komisyon nesli azalan hayvanların avlanmasının yasaklanması kararını da aldı. Buna göre; Kaya Sansarı, Ağaç Sansarı, Dik Kuyruk, Toy, Ur keklik, Kaşık gaga, Altıngöz, Vangölü Martısı'nın Van'da popülasyonlarının azaldığı ve nesillerinin tehlike altında olduğu gözlendiğinden, bu memeli/ kuşların avının 2011-2012 av sezonunda yasaklandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title