Haberler

Yediiklim Yayınevi'ne ait 2 adreste yapılan aramalarda, çok sayıda materyale ve soru örneğine el konuldu

Güncelleme:

KPSS'de çıkan bazı soruların Yediiklim Yayınevi'ne ait deneme sınavlarında da yer alması, başsavcılığı harekete geçirdi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri soruşturması kapsamında, yayınevine ait 2 adrese baskın düzenleyerek arama yaptı. Aramalarda, incelenmek üzere çok sayıda dijital materyale ve soru örneklerine el konuldu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) KPSS soruşturmasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmasının ardından Yediiklim Yayınevi'ne ait 2 adrese baskın düzenledi.

DİJİTAL MATERYAL VE SORU ÖRNEKLERİNE EL KONULDU

Emniyet ekipleri tarafından yayınevinin Kızılay ve Ostim'deki adreslerinde yapılan aramalarda, incelenmek üzere çok sayıda dijital materyale ve soru örneklerine el konuldu.

EMNİYET EKİPLERİ, YEDİİKLİM YAYINEVİ'NE AİT 2 ADRESTE ARAMA YAPTI

"TÜM BİLGİ, BELGE VE DÖKÜMANLAR İDARİ BİRİMLERE İLETİLMİŞTİR"

Yediiklim Yayınları avukatı Mustafa Serdar Gözüküçük, operasyon sonrası yaptığı açıklamada, bir soru dışında birebir benzer sorunun olmadığını aktararak "Sınava girmiş tüm öğrencilerin dört gözle beklediği, bu soruşturmanın güvenilir, hızlı ve kamuoyunu tatmin edecek şekilde sonuçlanabilmesi için gün içerisinde tüm bilgi, belge ve dokümanlar idari birimlere, güvenlik birimlerine teslim edilmiştir. Sosyal medyada bir tıkla herkese yayımlanan sorumsuzca paylaşımlarda, bir soru dışında aslında birebir sorunun olmadığı ancak benzer soruların olduğu görülecektir" dedi.

EMNİYET EKİPLERİ, YEDİİKLİM YAYINEVİ'NE AİT 2 ADRESTE ARAMA YAPTI

"KİMSEYE ÖZEL OLARAK SORU VERİLMEDİ"

Avukat Gözüküçük, açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Bu konuda yarın daha detaylı, soru örneklerinin de yer aldığı bütün belgeler basın mensuplarına takım halinde dağıtılacaktır. Yarın yine DDK'ya da gerekli bilgilendirme notları iletilecektir. Şu anda hiçbir gözaltı yok, gözaltı olacak bir durum da yok. Bunların sadece belli bir öğrenci grubuna veya kendi öğrencilerimize değil, alenileştirilerek Türkiye'deki 980 ilçemize gönderilen, genel testler olduğu ortadadır. Zaten aynı sorular YouTube kanalımızda ve sosyal mecrada, hocalarımızın video çözümlerinde de yayınlanmıştır. Hiç kimseye özel olarak soru verilmemiştir."

YÖK: SONUÇ, EN KISA ZAMANDA ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE PAYLAŞILACAK

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), "Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak Yükseköğretim Kurulu'nca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır" açıklamasında bulundu. Konu ile ilgili YÖK'ün yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) çıkan bazı soruların, bir yayınevi tarafından çıkarılan deneme kitapçığındaki sorularla benzerlik gösterdiği yönündeki iddialar üzerine, konunun denetlenmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Devlet Denetleme Kurulu (DDK) görevlendirilmiştir. Devlet Denetleme Kurulu tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak Yükseköğretim Kurulunca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır."

NE OLMUŞTU?

2022 KPSS'deki sorulardan bazılarının Yediiklim Yayınevi'nin bir deneme sınavında daha önce yayınlandığı iddiaları gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KPSS sorularının sızdırıldığı iddiası karşısında DDK'ya inceleme talimatı verirken ÖSYM başkanını da görevden almıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Ankara Başsavcılığı KPSS Haberler

Bakmadan Geçme

20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500

Yorumlar (1)

bekir yapici:

madem bir seibe süphe var durumda ortada niye hala bu imtihan iptal edilmiyor dersiniz?

8
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title