Haberler

Elazığ Asker Hastanesi'nde Tören Düzenlendi

2)şehitler Memleketlerine Uğurlandı

2)ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

TUNCELİ'nin Ovacık İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmad aşehit olan Uzman Çavuş Yasin Mergen ile er İbrahim İşçan, Elazığ Asker Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Tunceli'nin Ovacık'ın Garipuşağı Köyü kırsal kesiminde dün arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçlerine bir grup PKK'lı tarafından pusu kuruldu. Pusu kuran teröristlerin ateş açması sonucu, 24 yaşındaki Uzman Çavuş Yasin Mergen ile er İbrahim İşçan şehit olurken, 3 er de yaralandı. Çatışmada 1 PKK'lı da öldürüldü.

Olayın ardından şehitlerin cenazeleri dün akşam Elazığ'a getirildi. Fırat Tıp Merkezi'nde yapılan otopsinin ardından şehitlerin cenazeleri bu sabah uğurlama töreni için Asker Hastanesi'ne götürüldü. Burada basına kapalı yapılan törene Vali Muammer Erol, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Başsavcı Süleyman Bağrıyanık, Müftü Ömer Kocaoğul ile daire müdürleri ve askeri erkan katıldı.

Törenin ardından şehit Uzman Çavuş Yasin Mergen'in cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Afyonkarahisar'a şehit er İbrahim İşçan'ın cenazesi ise İstanbul'a gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title