Haberler

Edirne Kadavra Üzerinden Estetik Eğitimi

Kadavra üzerinden estetik eğitimiTRAKYA Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Medikal Estetik Tıp Derneği ortaklaşa olarak Türkiye'de ilk kez kadavra üzerinden doktorlara estetik eğitimi verdi.

Kadavra üzerinden estetik eğitimi

TRAKYA Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Medikal Estetik Tıp Derneği ortaklaşa olarak Türkiye'de ilk kez kadavra üzerinden doktorlara estetik eğitimi verdi. Düzenlenen çalıştayda Medikal Estetik Yüz Kadavra Çalıştayı Eğitim Koordinatörü Dr. Ahmet Atalık manken ve oyuncu Sema Şimşek'in yüzü üzerinden anlattığı uygulamaları kafa kadavrası üzerinden doktorlara eğitim verdi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı ve Medikal Estetik Tıp Derneği, medikal estetik uygulamalarında doktorlara eğitim vermek için çalıştay düzenledi. Üniversitenin Balkan Yerleşkesi'nde çalıştaya Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) Başkanı Dr. Devrim Gürsoy, Medikal Estetik Yüz Kadavra Çalıştayı Eğitim Koordinatörü Dr. Ahmet Atalık ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi ABD Başkanı Prof. Dr. Oğuz Taşkınalp, manken ve oyuncu Sema Şimşek'in yanı sıra Tıp Fakültesi doktorları katıldı.

KADAVRA ÜZERİNDEN ESTETİĞİ ANLATTI

Çalıştayın teorik eğitiminde Medikal Estetik Yüz Kadavra Çalıştayı Eğitim Koordinatörü Dr. Ahmet Atalık, doktorlara sunum yaparak estetik uygulamaları ve genel yapılan hatalarla ilgili bilgiler verdi. Pratik eğitimlerde ise oyuncu Sema Şimşek yüz mankenliği yaptı. Atalık, Sema Şimşek'in yüzü üzerinden doktorlara medikal estetik konularında anlatımlarda bulunurken, salona getirilen 2 kadavra kafa üzerinde de uygulamalı olarak eğitim verdi.

TÜRKİYE'DE İLK KEZ YAPILDI

Türkiye'de ilk kez kadavra üzerinden medikal estetik eğitimi verildiğini ifade eden MESTDER Başkanı Dr. Devrim Gürsoy, medikal estetiğin en fazla büyüyen sektörlerden biri olduğunu ifade ederek, 'Medikal estetik sektörü, tüm dünyada tüm olumsuzluklara rağmen, en fazla büyüyen sektörü oluşturuyor. Bu kavram kişinin bedensel ve ruhsal iyilik halini artırmaya yönelik bütün cerrahi dışı işlemleri içeren bir alan. Bu alanda çalışan hekimlerin mesleki bilgilerini ve deneyimlerinin arttırılması ve kamu sağlığı açısından bilinçli, bilimsel kriterlere uygun olarak uygulamaların yapılması, derneğimizin kurulma amaçlarından bir tanesi. Bu konuda Türkiye'de Trakya Üniversitesi ile gerçekleştirdik. Merdiven altı uygulamaların, ehli olmayan kişilerin yaptığı uygulamaları kamu sağlığını tehdit edebileceğini sonuçlar yarattığı bir dönemde bu işin bilimsel mecralarda doğru bilinçli, mantıklı ve hekimlerin yetkinlik mertebesinde yapılması konusu bizim için çok önemli. Hocalarımızın da katkısıyla bu ilki gerçekleştirdiğimiz için bunun gururunu yaşıyoruzö dedi.

Anatomi ABD Başkanı Prof. Dr. Oğuz Taşkınalp, çalıştayda yer aldıkları için mutluk duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Böyle bir çalıştayın içerisinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Üniversitelerin birinci görevi bildiğiniz gibi eğitim. Bu da bir eğitim, bizim açımızdan önemli olan bir konuda bu çalıştaydan elde ettiğimiz kadavraları öğrenci eğitiminde de kullanacağız. Biz 8 yıldır aynı kadavrayı kullanıyoruz. Bu bizim için şans oldu. Herkese teşekkür ediyorumö

Medikal Estetik Yüz Kadavra Çalıştayı Eğitim Koordinatörü Dr. Ahmet Atalık ise kadavra üzerinden yapılan estetik eğitimlerinin hekimler için çok yararlı olduğunu söyledi. Eğitim sonunda hekimlerin çok daha bilgili ve deneyimli hale geldiğini kaydeden Atalık, 'Yurt dışı benzer örneklerden çok daha katılımcı, hekimlerin aynı seviyede öğrenmelerini hedeflediğimiz bilgi ve deneyimleri paylaştığımız bir çalıştay oldu. Bu anlamda çalışan hekimlerin en son görecekleri eğitim bence kadavra üzerindeki eğitimdir. Hastaya zarar vermek istemiyorlarsa, bu eğitimi almaları önemli. Buradan çıktıktan sonra özellikle anatomi konusunda çok daha deneyimli, bilgili olacaklarö şeklinde konuştu.

HASTANEYE 4 KADAVRA BAĞIŞLADI

Medikal Estetik Tıp Derneği, çalıştayın ardından 8 yıldır tek kadavra üzerinden öğrencilere eğitim veren Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 4 kadavra bağışladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trakya Üniversitesi Sema Şimşek Türkiye Politika Güncel Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title