Haberler

Duisburg Gaziantep İlişkileri Zirveye Çıktı

Almanya'nın Duisburg Anakent Belediyesi ile kardeş şehir olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ilişkileri her geçen gün daha üst seviyeye çıkıyor.

Almanya'nın Duisburg Anakent Belediyesi ile kardeş şehir olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ilişkileri her geçen gün daha üst seviyeye çıkıyor. Önceki gün 45 kişilik bir delegasyonla Duisburg'u ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, birçok alanda ikili görüşmeler ve anlaşmalar yaptı.

5 günlük ziyaret için kardeş şehir Duisburg'a giden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi delegasyonu için, önceki gün Türk bayrağının asıldığı belediye binasında resmi bir program düzenledi.

Belediye binasında gerçekleştirilen programda, Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link, Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, Türkiye Cumhuriyeti Duesseldorf Başkonsolosu Alaattin Temür, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Duisburg'ta bulunan Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sıtkı Palabıyık, Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve kalabalık bir delegasyon üyesi hazır bulundu.

Her iki kent arasında kültürel ve ekonomik gelişmelere dikkat çekilen toplantıda, ilk konuşmacı olarak kürsüye geçen Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link, "Kardeş şehir olan Gaziantep'ten gelen dostlarımızı şehrimizde ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduk. Geçen yıl heyet olarak ziyaret ettiğimiz Gaziantep'ten, gördüğümüz misafirperverlikten çok etkilendim. Şehrin zengin mutfağını ve antik yapısını da çok beğendim" şeklinde övgüyle bahsetti.

Almanca hazırlanan bir metinle konuşmasına başlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ise, Gaziantep ile Duisburg kentlerinin giderek artan dostluklarının altını çizdi ve konuşmasının ardından Duisburg Belediyesi'nin altın defterini imzaladı.

Duisburg'la 2005 yılında başlayan bir dostluk ilişkisi içinde olduklarını vurgulayan Güzelbey, "O günden bu güne kadar çok sayıda kültürel ve sosyal projeyi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 2013 yılının sonunda büyük bir delegasyonla Duisburg heyeti Gaziantep'e geldi. Bu bizim için çok bir onurdur. Bugün de biz Gaziantep heyeti olarak Duisburg'u ziyaret ettik. Ben aslında 1978 yılında ilk olarak Almanya'ya geldim" diye konuştu.

"DUİSBURG GAZİANTEP DOSTLUĞU UZUN YILLAR DEVAM EDECEK"

Gaziantep'i o tarihten itibaren her fırsatta Almanya'ya tanıtmaya çalıştığını ifade eden Güzelbey, Gaziantep'te önemli kültürel ve sosyal etkinleri yaptıklarını ve 150 bin kişinin sanayide çalıştığını aktardığını belirterek, "Gaziantep'in sesini kardeş şehirlerle tüm dünyaya duyurduk" dedi.

Sadece Gaziantep sanayi bölgesinin değil Türkiye'nin sanayi bölgelerini başkanı olan Cahit Nakıboğlu'nun da aralarında bulunduğunu belirten Güzelbey, bunun yanı sıra Gaziantep'te 15 tane müze 4 tane üniversite olduğunu söyledi. Son 10 yılda da 2 bin 500 tane tarihi eser restorasyonu yapıldığını aktaran Güzelbey, "Bu arada Türkiye'nin en büyük bilim merkezi, botanik bahçesi, hayvanat bahçesi Gaziantep'te. Organizasyonu yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi bu Mart ayı sonunda benim belediye başkanlığım sona eriyor. Ama Duisburgla Gaziantep dostluğu uzun yıllar devam edecek. Herkese çok teşekkür ediyorum" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Duesseldorf Başkonsolosu Alaattin Temür da, "İki şehrin önünde yapılacak belediye seçimleri bulunmakta ve böyle bir etkinlik için zaman ayrılıyorsa, iki şehrin yöneticilerin dostluğa oldukça önem verdiklerini gösteriyor." dedi.

Duisburg ve Gaziantep belediye heyetleri, Duisburg'ta bulunan ve Avrupa'nın büyük bir bölümüne ürün dağıtımı yapan Pala Export'un yeni şovrumu olan Pala Center'in açılışına katıldı.

Gaziantepli İbrahim Palabıyık'ın 1978 yılında kurduğu ve oğlu Sıtkı Palabıyık ile Mustafa Palabıyık'ın devam ettirdiği Pala Export'un yeni Pala Center'in açılış kurdelesini kesen Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link, Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, Türkiye Cumhuriyeti Duesseldorf Baskonsolosu Alaattin Temür ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Palabıyık ailesine övgü dolu sözlerle bahsetti.

Programın son bölümünde her iki belediye başkanının bir birlerine olan hediye takdiminin ardından, belediyenin oturum salonda Gaziantep şehrini anlatan bir tanıtım videosu toplu olarak izlendi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asım Güzelbey Düsselldorf Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title