Haberler

DTP'li Yıldız, 'Pekeke Terörist' Deyince Ne Oldu

DTP Milletvekili Bengi Yıldız, İlk Kez 'PKK'lı Teröristler' İfadesini Kullandı. Bu Sözünü Önce 'PKK'yı Şiddeti Kullanan Bir Örgüt Olarak Tanımlıyorum' Diye Açan Yıldız, Toplantı Sonrasında Çark Etti.

DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, ilk kez "PKK’lı teröristler" ifadesini kullandı. Sorular üzerine, bu sözünü önce "PKK’yı şiddeti kullanan bir örgüt olarak tanımlıyorum" diye açan Yıldız, toplantı sonrasında çark ederek kendi kendini yalanladı.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısına partisi adına katılan Yıldız, 301. madde konusundaki görüşlerini de dile getirdi. Yıldız, milletvekili seçilmeden önce İHD Şube Başkanı olduğunu, "Mizgin Özbek Raporu" raporu nedeniyle 301. maddeden yargılandıklarını kaydetti. Yıldız, söz konusu raporun içerdiği olayla ilgili "İki tane sivilin taranması... Tabi PeKeKe’li teröristler de bu aracın içerisinde..." diye konuştu.

ŞİDDETİ KULLANAN ÖRGÜT

Konuşmasının ardından, gazetecilerin, "PKK’lı teröristler" sözlerini hatırlatması üzerine Yıldız, "PKK’yı şiddeti kullanan bir örgüt olarak tanımlıyorum" dedi. DTP’nin PKK ile ilişkilendirilmesinden rahatsızlık duyduğunu belirten Yıldız, "Meclis’e girdiğimiz andan itibaren DTP’nin PKK’nın ile bağlantısı olduğu, sorunların kaynağı olduğu gibi değerlendirilmeye başlandı. Bunları haksız ve insafsız değerlendirme olarak görüyorum. Bizim PKK ile ilişkimiz, buradan Kandil kadar uzaktır. Biz şiddetin bu kadar uzağında bir partiyiz. Bu nedenle hakkımızda hazırlanan iddianame hukuki değil, siyasidir" diye konuştu.

ÖYLE DEMEDİM

Yıldız, toplantının sonunda ise kürsüdeki konuşmasında, "PKK’lı teröristler" sözünü kullandığına ilişkin soruyu, bu ifadeyi kullanmadığını söyleyerek yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title