Haberler

Domestos Total Hijyen Rezervuar Blok'un Tanıtımı Yapıldı

Domestos'un pazara sunduğu ürün ailesinin en yeni üyesi Domestos Total Hijyen Rezervuar Blok tanıtıldı.

Domestos'un pazara sunduğu ürün ailesinin en yeni üyesi Domestos Total Hijyen Rezervuar Blok tanıtıldı.

Yeni ürüne ilişkin bilgilerin yanı sıra tuvalet ve hijyenle ilgili önemli verilerin de paylaşıldığı toplantıda konuşan Unilever Türkiye Ev Bakım Kategorisi Direktörü Çiğdem Yıldız, Domestos'un, Türkiye'de ev temizlik kategorisinde yüzde 25 payla pazar lideri, çamaşır suyu segmentinde ise yüzde 54,5 ile açık ara bir üstünlüğü olduğunu söyledi.

Domestos'un 1999'da girdiği Türkiye pazarında tüketiciyi ilk kez yoğun kıvamlı çamaşır suyu ve hijyen kavramıyla tanıştırdığını ve o zamandan bu yana tüketiciyi hijyen konusunda eğitmekte hep öncülük ettiğini belirten Yıldız, başarının altında 70 milyona liraya varan pazarlama ve ürün yatırımının yanı sıra önemli bir tüketici iç görüsüne dayanan kampanya ve ürünlerin yer aldığını ifade etti.

Evlerde hijyene ihtiyaç duyulan en önemli alanlardan birinin tuvaletler olduğuna dikkati çeken Yıldız, temiz görünen bir tuvalette bile 189'dan fazla çeşit mikrop olabileceğini ve 1 mikrobun tuvalette hijyen sağlanmadığı takdirde 24 saatte 8 milyona ulaşabileceğini kaydetti.

Yıldız şöyle devam etti:

"Yapılan araştırmalara göre, ülkemizde tüketicilerin yüzde 99'u tuvalette hijyenik temizlik için günde bir ya da daha fazla temizlik gerektiğini düşünüyor. Türk kadınları tuvaletleri temiz olduğunda ailelerini koruduklarını hissediyorlar ve haftada ortalama 5,8 kez klozet temizliyorlar. Ancak bu kadar önem verilen bir konuda, tuvalet bloku kullanımımız, İngiltere, Almanya gibi ülkelerle karşılaştırıldığında neredeyse üçte bir oranında. Türk kadını kendini tuvalet temizliğine adıyor, ancak yeterli hijyen sağladığından emin olamıyor."

Yeni ürün Domestos Total Hijyen Rezervuar Blok'un yaratılma sürecine değinen Yıldız," Tuvalet ürünleri pazarı büyüyor, fakat gidilecek daha çok yol var" dedi.

Çiğdem Yıldız'ın şu bilgileri verdi:

"Son 12 aylık dönem itibarıyla ülkemizde toplam tuvalet ürünleri pazarının büyüklüğü 39,2 milyon lira. Bunun 31,8 milyon liralık kısmı tuvalet bloklarına ait bulunuyor. Likit, jel ve katı klozet bloğu ve rezervuara atılan blok olarak ayrılan pazarda, rezervuar blokların değeri ise 6,4 milyon lira. Son bir yıllık dönemde rezervuar bloklarda yüzde 8'lik bir değer artışı yaşandı. Türkiye genelinde evlerin yüzde 22,3'ünde bir tuvalet ürünü bulunuyor. Rezervuar bloklarında ise bu oran yüzde 3,2..."

Ürün hakkında da bilgiler veren Çiğdem Yıldız, "Domestos Total Hijyen Rezervuar Blok, siz evde yokken bile iş başında. Domestos olarak yeni ürünümüzle birlikte tuvaletinin hijyenine önem verenlere tam bir hijyen sistemi yaratıyoruz. Artık tuvaletinizin içini, dışını, çevresini yani ulaşabildiğiniz noktalarını Domestos ürün ailesinin ürünleriyle temizlediğinizden emin olurken, rezervuar içinde de sizin için sürekli çalışan bir hijyen kaynağının varlığını hissedeceksiniz" diye konuştu.

Yenilikçi ürünlerle hijyenik temizliği en yüksek düzeyde sağlamaya çalıştıklarını anlatan Yıldız, diğer yandan da eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla önemli adımlar attıklarını, bunlar arasında en önemlilerinden birinin Dünya Tuvalet Organizasyonu ile Domestos arasında global çapta gerçekleştirilen işbirliği olduğunu vurguladı.

Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Şükrü Dinçer de, Unilever Türkiye'nin son 12 aylık dönem itibarıyla yüzde 42,8 payla ev temizlik pazarının bir numaralı şirketi olduğu değerlendirmesinde bulunarak, "Türkiye'nin 1 numaralı ev temizlik markası olan Domestos ile 2011 yılı itibarıyla Unilever'in içerisinde de 1 numaralı Domestos ülkesi olduk. Bu başarının arkasında aslında her anlamda yaptığımız yatırımlar, tüketicimizi aralıksız dinlememiz ve hijyen ihtiyacını ilk günden itibaren anlatmaya devam etmemiz yatıyor" dedi.

-"Her yıl dünyada 1,5 milyon çocuk ishalden ölüyor"-

"Bay Tuvalet" adıyla tanınan Dünya Tuvalet Organizasyonu kurucusu Jack Sim de Domestos ile birlikte tuvalet konusunu gündeme getirerek, bu konuda dünya ve Türkiye resimlerini paylaştı.

Dünyada her üç kişiden birinin temiz bir tuvalete erişim olanağı olmadığına her yıl 1,5 milyon çocuğun yetersiz sanitasyon ve hijyen, güvenli su kaynaklarından mahrum olmaları nedeniyle ishale yakalanarak öldüğüne dikkati çeken Sim, şunları ifade etti:

"Tuvalet temel bir insan hakkıdır ve dünya daha iyi tuvaletleri hak ediyor. Dünya nüfusunun beşte ikisinin temiz tuvalete erişimi yok, bunu düzeltmek için küresel anlamda çalışıyoruz. Türkiye'de ise resim çok daha pozitif. Tuvalet bulunurluğu bir yana, kısa zamanda hijyen bilincinde çok ciddi bir artış oluşturan Domestos ile Türkiye tuvalet başta olmak üzere evin her yerinde hijyen gereksinimini anlamış durumda. Küresel anlamda ortağım olan Domestos'un Türkiye'de yaptığı işi, aslında tüm dünyada yapmaya çalışıyoruz. Tuvalet hakkında konuşulmasını sağlayıp, neden tehlikeli olduğunu anlatıyoruz. Yani önce ihtiyacı gösterip, sonra sürdürülebilir çözümler oluşturuyoruz."

Muhabir: Eda Topcu

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Unilever Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title