Haberler

Diyetisyen İlkılınç Açıklaması

Uzmanlar, kurban etlerinin mide ve bağırsak problemlerine neden olmaması için bazı uyarılarda bulundu.

Uzmanlar, kurban etlerinin mide ve bağırsak problemlerine neden olmaması için bazı uyarılarda bulundu.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Özlem Özden İlkılınç, kesilen etin belli bir süre bekletilmesi gerektiğine dikkat çekerken şöyle konuştu: "Kesilen etlerin öncelikle 5 saat oda sıcaklığında ardından 24 saat buzdolabında bekletilmesi gerekiyor. Böylece hem muhtemel sindirim sistemi hastalıklarının önüne geçmiş olunur hem de et dinlenerek lezzet kazanır." İlkılınç, kurban etlerinin buzdolabında 3 gün, buzdolabının buzluk bölümünde 1 hafta ve derin dondurucularda 3 aydan fazla bekletilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Bayram namazının ardından kurban kesimi telaşı içinde, günün en önemli öğünü olan sabah kahvaltısının atlandığını vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Özlem Özden İlkılınç, şunları söyledi: "Yoğun geçecek bayramın ilk gününde hem tok kalmak hem de kan şekeri dengesinin korunması için 10 adet fındık, 5 kuru kayısı veya bir çay bardağı kadar leblebi ve üzüm karışımı yiyebilirsiniz."

Mide asidini artırması nedeniyle kurban etlerini kavurma veya kızartma gibi pişirme yöntemleri yerine haşlama, fırın veya ızgara gibi sağlıklı pişirme yöntemlerini tavsiye eden İlkılınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Et yemeklerinin yanında mutlaka zeytinyağlı ve bol limonlu salata tüketilmesi dengeli beslenmek için önemli. Salatada özellikle tere, biberiye, maydanoz ve karahindiba alternatiflerinden en az ikisini kullanın. Ayranın en sağlıklı içecek olduğunu unutmayın"

ZENCEFİL ETİN KANSEROJEN ETKİSİNİ AZALTIYOR

Yapılan araştırmalara göre, pişirmeden bir gün önce taze zencefile yatırılan etlerin kanserojen etkisinde azalma görüldüğüne dikkat çeken Diyetisyen İlkılınç, sözlerini şöyle tamamladı: "Mangal yapacağınız zaman etin yağsız bölümünden seçin. Ateşe en az 25 cm uzaktan pişirin. Kurban etlerinin kuyruk, iç yağlarının kullanılmaması gerekir."

İlkılınç, çözüldükten sonra tekrar soğutucuya konulan etlerin besin zehirlenmesine yol açabileceğini hatırlatarak, "Kurban etlerini porsiyonlar halinde saklayınız. Günlük olarak et tüketimi

4-5 köfte büyüklüğünü geçmemeli" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özlem Özden Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title