Haberler

Diyarbakır'da AK Parti İl Binasına Yürümek İsteyen Bir Grup Kadın Açlık Grevi Başlattı

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler- Diyarbakır'da aralarında DBP İl Başkanı Zümrüt'ün de bulunduğu Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyesi bir grubun Kobani'ye destek gerekçesiyle AK Parti il binasına yürümesine polis izin vermedi- Bunun üzerine oturma eylemi yapan gruptaki Zümrüt, açlık grevine başladığını açıkladıDİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de bulunduğu Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyelerinin Kobani'ye destek gerekçesiyle AK Parti il binasına yürümesine polis izin vermedi.

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler- Diyarbakır'da aralarında DBP İl Başkanı Zümrüt'ün de bulunduğu Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyesi bir grubun Kobani'ye destek gerekçesiyle AK Parti il binasına yürümesine polis izin vermedi- Bunun üzerine oturma eylemi yapan gruptaki Zümrüt, açlık grevine başladığını açıkladıDİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de bulunduğu Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyelerinin Kobani'ye destek gerekçesiyle AK Parti il binasına yürümesine polis izin vermedi.Park Orman'da bir araya gelen Zümrüt ve Demokratik Özgür Kadın Hareketine üye bir grup, "İnsanlık Koridorunu Hemen Açın" yazılı pankartla AK Parti il binasına yürümek istedi.Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine grup oturma eylemine başladı.Grup adına açıklama yapan Zümrüt, Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiğini iddia ederek, bunu kabul etmeyeceklerini söyledi."Demokratik eylemlerimizin önünde kalkan görmek istemiyoruz. Bu barışın tesisini biz kadınlar sağlayacağız" diyen Zümrüt, hiçbir zaman çatışma ve savaştan yana olmadıklarını dile getirdi.Zümrüt, bugün de çatışma ve savaştan yana olmadıklarını ifade ederek, barışın kadının eliyle, gücüyle geleceğini kaydetti."Cenazelerimize, demokratik eylemlerimize tahammül etmiyorsanız bizim de bir tahammül sınırımız vardır. ya önümüzdeki engel açılacak AKP il binasına gidip açıklamamızı yapacağız. ya da ben buradan kalkmayacağım" ifadelerini kullanan Zümrüt, bu ülkede ve bu kentte hergün şiddetle anılmak istemediklerini belirtti.Zümrüt, şöyle dedi: "Bu işin çözümü gözaltı değildir. Bu işin çözümü bir halkı yok sayma değildir. Bu halkın taleplerine saygılı olmak zorundasınız. Bugün taleplerimizi hükümete, iktidar partisinin il binasının önünde dile getiremiyorsak, bunu kabul etmiyoruz. Buradaki hiçbir kadının elinde şiddeti yansıtacak birşey yok."Zümrüt, AK Parti il binasına yürümelerine izin verilmediği gerekçesiyle açlık grevine başladığını belirterek, grevin yürümelerine izin verilinceye kadar süreceğini bildirdi.Grev kararını kendi adına aldığına işaret eden Zümrüt, buna katılım konusunda herkesin özgür olduğunu sözlerine ekledi.Grubun eylemi sürüyor. -Zübeyde Zümrüt

Kaynak: AA / Güncel

Zübeyde Zümrüt Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title