Haberler

Diyarbakır - Bingöl Karayolu 26 Saat Sonra Trafiğe Açıldı

Güncelleme:

Dün akşam saatlerinde karakol onarımını protesto etmek amacıyla kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolu trafiğe açıldı.

Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin dün akşam saatlerinde karakol onarımını protesto etmek amacıyla Diyarbakır- Bingöl karayolunu trafiğe kapattı. Karayolu 26 saat sonra kontrollü bir şekilde trafiğe açıldı.

26 SAAT SONRA YOL TRAFİĞE AÇILDI

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bulunan Abalı Jandarma Karakolu'nda yapılan onarımı bahane ederek, dün akşam saatlerinde yolu, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri çok sayıda aracın anahtarını alarak kapattı. Yol ortasına bırakılan araçların anahtarlarının kayıp olmasından doyalı 26 saattir kapalı olan yolu bölgeye gönderilen iş makinelerini açtığı sitabileze yol ile karayolu kontrollü bir şekilde ulaşıma açıldı.

Bölgede eylemin devam edildiği öğrenilirken, çok sayıda jandarma ve emniyet ekipleri teyakkuz halinde bekliyor. 

DÜN NELER YAŞANDI

YOLU TRAFİĞE KAPATIP KİMLİK KONTROLÜ YAPTILAR

Lice İlçesi'ne bağlı Abalı Köyü'nde bulunan Abalı Jandarma Karakolu'ndaki inşaatı protesto eden bir grup, dün gece Diyarbakır- Bingöl karayolunu trafiğe kapatarak durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yaptı. Bölgede önlem alan güvenlik güçleri yol kesen PKK yandaşı gruba müdahale etti.

DURDURULAN ARAÇTA BULUNAN 2 UZMAN ÇAVUŞU KAÇIRDILAR

Yol kesen grup güvenlik güçlerine taş ve havai fişeklerle saldırırken, jandarma timleri de göz yaşartıcı bomba atarak dağıtmaya çalıştı. Geç saatlere kadar süren olaylar sırasında, PKK yandaşları durdurulan araçlardan birinde bulunan ve Bingöl'den Diyarbakır'a gelen 2 uzman çavuşu, yaptıkları kimlik kontrolü ardından kaçırıldı.

Kaçırılan ve PKK'nın elinde olduğu değerlendirilen 2 uzman çavuşun kurtarılması için bölgede operasyonlar sürdürülüyor.

PKK'NIN SERBEST BIRAKMA ŞARTI

BDP Diyarbakır il Başkanı Zübeyde Zümrüt, karakol yapımını protesto eden grupta bulunanların karakol yapımının durdurulduğu açıklanana kadar eylemlerine devam edeceklerini ve askerleri bırakmayacaklarını söylediklerini ifade etti.

Zümrüt, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkan vekili İdris Baluken ile görüştüğünü ve gerginliğin bitirilmesi için Ankara'da girişimlerin sürdüğünü söyledi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, sözde gençlik yapılanmasına mensup bir grubun, Lice/Abalı Jandarma Karakol Komutanlığının iki km güneybatısı bölgesinde, trafiği durdurarak yolu kestiği ve iki-üç araç ile yolu trafiğe kapattıkları belirtilerek yol üzerinde 90-100 araçlık konvoy oluştuğu kaydedildi.

Yapılan açıklamada, yolu kapatan söz konusu gruba, Abalı Jandarma Karakol Komutanlığı yeni hizmet binası inşaat alanının güvenliğini sağlayan unsurlarca müdahale edildiği kaydedilerek "Müdahalede bulunan unsurlara söz konusu grup tarafından taş, havai fişek, molotof kokteyli ve ses bombaları ile saldırıda bulunulmuştur. Çıkan olaylar sırasında Silvan 4'üncü Jandarma Komando Alay Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş atılan ses bombasının isabet etmesi sonucu, sağ bacağı ile kulağından hayati tehlikesi olmayacak şekilde hafif yaralanmıştır. Saat 21.45 sıralarında, yolda oluşan konvoyda bulunan yolcu otobüsünden indirilen iki askeri personel, söz konusu grup tarafından kaçırılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zübeyde Zümrüt Diyarbakır Bingöl Lice Politika Güncel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500

Yorumlar (29)

okan başselman.@hotmail.com:

bençe ülke iç savaşa gitdiyor

12
43
yanıtYanıtla
TÜRKduygu35sal@hotmail.com:

bi yerinize mi dokunuyo karakollar..aç bi göster nerenize dokunmuş...DAĞ İLE İŞİNİZ OLMAYACAKSA SİZE NE DAĞDAN...ÇÜNKİ PKK HİÇ BİR ZAMAN BİTMEYECEK...ANİDEN ÇIKARSA BİTTİ DİYE UYUYAN BU ÜLKE HEMEN MÜDEHALE EDEMEYECEK

33
2
yanıtYanıtla
herfgh@hotmail.com:

Bence kurdler artik ayrilmali. Herkes kendi topraklarinda yasasin.

14
19
yanıtYanıtla
ADALETlosgalacticos6161@gmail.com:

BUNU DA MI PARALEL YAPDI RECEPPPPPPPPPPPP

14
17
yanıtYanıtla
pkk li oldurmek istyrmoopopoo@opopop..com:

Pkk li oldurmek istyrm ellrimle

21
7
yanıtYanıtla
greydfrg@hotmail.vom:

Git intihar et :)) Hasta herif.

yanıt0
yanıt0
alicorumlualicorumlu@hotmail.com:

Bdp huzur ve baris yardim olmasi ve karakol insa bahane gerginlik artiril vaz gecmesi lazim o bolge eher ben amasya burda karakol cok yok ama oralar normallesmeden pkk ve diher gerginliklrr ve tabiki cok dahlik ve guvenlik zasfi olan yerler tabiki karakol olacak yani bu karakol benim kurt kardes korumak ve kollamak icin kurt kardeslerim devlet sizinledir ak parti dolayisi bu devlet sizin yaninizdadir askerleri birakin boyle olmaz devlet hizaya getirmek icin boyle olmaz

22
4
yanıtYanıtla
VATANDAŞselim34@hotmail.com:

AKP HER KONUDA KONUŞUYOR NEDENSE PKKHAKKINDA YORUM YAPMIYOR..BİZ PARALEL DEĞİL ÜLKEDE OLUP BİTENE SES ÇIKARMAYAN AKP' YE HESAP SORUYORUZ BU HUZURSUZLUĞUN NEDENİ NE..EĞER Kİ ASKERE BİR ŞEY OLSUN AKP VE PKK VERİRİZ TEZKERE

11
15
yanıtYanıtla
mamuskaeminekilic06@hotmail.com:

yakinda pkk trafik polisi gibi hizli gidenlere cezada keser

19
6
yanıtYanıtla
mete03k1818@tahoo.com:

REZİLLİK... TÜRK ORDUSUNA BİR EMİR YETER AMA RTE NİN OY KAYGISI HERŞEYİN ÖNÜNDE GİDİYOR...

14
6
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title