Haberler

"Dinler ve Medeniyetler Arası Diyalog Sempozyumu" Başladı

Hatay'ın İskenderun İlçesinde 2.'si Gerçekleştirilen "Dinler ve Medeniyetler Arası Diyalog Sempozyumu"nda Trabzon'da Öldürülen Rahip Andrea Santoro Anılırken, Dünyaya Barış Mesajları Verildi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 2.'si gerçekleştirilen "Dinler ve Medeniyetler Arası Diyalog Sempozyumu"nda Trabzon'da öldürülen Rahip Andrea Santoro anılırken, dünyaya barış mesajları verildi.

Bu yıl "Hristiyanlığın Mezhepleri ve Geleneklerinin Karşılaştırılması" konusunun işlendiği "Dinler ve Medeniyetler Arası Diyalog Sempozyumu", İskenderun Katolik Kilisesi (Anadolu Katedrali) Don Andrea Santoro Diyalog Merkezi Konferans Salonu'nda başladı. Yarın da devam edecek olan sempozyuma; Lübnan, Suriye ve Adıyaman metropolitleri, İskenderun, İstanbul ve Samsun'dan dini liderler katıldı. Sempozyumun ilk bölümünün açış konuşmasını yapan Türkiye Katolik Episkoposlar Kurulu Başkanı ve Anadolu Havarisel Episkoposu Luigi Padovese, sempozyuma ev sahipliği yapan mekanın isminin Peder Santoro Merkezi olduğunu anımsatarak, "Peder Andrea Santoro, Hristiyan cemaatimize miras ve şehadet olarak Hristiyanlık inancı için dökülmüş olan kanını bırakmıştır. Bu merkezi ona adamamızın nedeni, onun barış adamı olarak yaptığı işleri tanımaktır. Bu merkezin başka bir amacı da Anadolu ve Türkiye'nin güneyinde onun çok istediği bu diyaloğu canlı tutmaktır" dedi.

Don Andrea Santoro Derneği Başkanı Maddalena Santoro da, dünyaya barış mesajları verdi. Santoro, "Andrea Santoro, sizler tarafından bir arkadaş olarak tanınan ve gençliğinden başlayarak yalnızca dinler arası diyalog konusunda değil, mezhepler arası ve ekümenik diyalog konusunda da çabalamış bir kişidir" diye konuştu.

Süryani Ortodoks Kilisesi Papazı Seyitne Melki Ürek ise, Santoro'yu Şanlıurfa'dan tanıdığını belirterek, "Santoro, bize sevgi hatırası bıraktı. Onun arkasından sevgimiz gittikçe büyüyor" şeklinde konuştu.

Süryani Kilisesi Papazı'nın ardından Protestan Kilisesi, Rum Ortodoks Kilisesi, Keldani Kilisesi, Ermeni Apostolik Kilisesi ve Maroni Kilisesi temsilcileri de birer konuşma yaptılar.

(AS-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title