Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 4

4(Geniş Haber) 1- BETON POMPASI BİNAYA ÇARPTI Kağıthane'de beton pompası bir binaya çarptı.

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 4

(Geniş Haber )

1- BETON POMPASI BİNAYA ÇARPTI

Kağıthane'de  beton pompası bir binaya çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken beton pompa operatörü gözaltına alındı.

Binada hasar oluşurken evdekiler büyük panik yaşadı.

Haber-Kamera: Özgür EREN /  İSTANBUL DHA

Kağıthane'de beton pompası bir binaya çarptı. Kaza Kağıthane Talatpaşa Mahallesi, Aydoğan Caddesi üzerinde saat 15.00 sıralarında meydana geldi. İnşaat halindeki binaya beton dökmek için gelen beton pompa operatör Osman A. yönetimindeki kamyon henüz  belirlenemeyen bir nedenle kaymaya başladı. Bir süre kayan kamyonun beton pompası inşaatın yan tarafındaki  dört katlı bir binanın en üst katının balkonuna çarptı. Çarpmanın etkisi ile evin balkonunda maddi hasar oluştu. Evin oturma odasınada inşaat demiri saplandı, evin duvarında çatlaklar oluştu.

OLAYDA  ÖLEN YA DA YARALANAN OLMADI

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken evde maddi hasar oluştu. Olayın ardından  apartman sakinleri kendilerini dışarıya attı ve polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, beton pompa operatörü Osman A.'yı gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

"BİZ BU KORKUYU HEP YAŞIYORUZ"

Evi zarar gören Sevil Albay, "Biz düğündeydik, kız bana telefon açtı. 'Anne eve vinç düştü' dedi. Kızlar deprem oluyor zannetmiş. Bu ilk olmuyor, kızımın nişanın da gene aynı şey oldu. Biz bu korkuyu hep yaşıyoruz" dedi.

"DEPREM OLUYOR ZANNETTİK"

Kaza sırasında evde bulunan Aleyna Nur Ateş de "Biz evde oturuyorduk. Baya bir ses geldi ve deprem oluyor zannettik. Sonra camdan baktık vinç eve girmişti. Kendimizi baya kötü hissettik ve korktuk. Bu insan canı, öyle kolay alınacak basit bir şey değil. Vinç şoförü de  'Dalgınlığıma geldi, öyle yaptım' dedi. Bir insan canı bu kadar basit olmamalı" ifadelerini kullandı. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Beton pompasında detay görüntü

-Evden detay görüntü

-Evin balkonundan detay görüntü

-Evin zarar gören yerlerinden detay görüntü

-Evin odasının duvarına demir saplanması

-Sevil Albay ile röportaj

-Aleyna Nur Ateş ile röportaj

-İnşaattan detay görüntü

-Genel ve yakın detaylar

07.05.2017 - 15.47 Haber Kodu : 170507089

===========================

(ek görüntüyle geniş haber)

2- YENİKAPI'DA 'KUTLU DOĞUM HAFTASI' ETKİNLİĞİ

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

"Peygamber Sevdalıları Platformu"nca düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliği Yenikapı Miting Alanında gerçekleştirildi. Etkinliğe Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, çeşitli STK'ların temsilcileri, yurt dışından davetliler ve çok sayıda kişi katıldı.

Polis programdan saatler önce alan çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.  Etkinliğe katılanlar polis noktalarında üst araması yapılarak alana alındı. Etkinlik alanında kadınlar ve erkekler için ayrı bölümler oluşturuldu. Etkinik Suriyeli Hafız Şeyh Zeki Aseli'nin Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Etkinliğin açılış konuşması Peygamber Sevdalıları Platformu sözcüsü Mehmet Ali Gönül tarafından yapıldı. Etkinlikte ayrıca SİYER vakfı kurucu başkanı Muhammed Yıldırım da bir konuşma yaptı.  Programda şiirler ve Türkçe, Kürtçe, Arapça ilahiler seslendirildi.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Etkinliğe katılanlar

-Konuşmalardan detaylar

-Kadınların tekbir getirmesi

-Etkinlikteki çocuklardan detaylar

-İlahiler okunması

-Söylenen şarkılar

-Genel ve detaylar

07.05.2017 - 15.33 Haber Kodu : 170507087

07.05.2017 - 16.55 Haber Kodu : 170507102 (Aktüel görüntüler)

=========================

3- HALUK LEVENT, VARTO'DAN GELEN ÖĞRENCİLERDEN OLUŞTURULAN ORKESTRA İLE İSTANBUL BOĞAZI'NDA KONSER VERDİ

Haber: İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL,

Haluk Levent, Muş'un Varto İlçesi'nde taşımalı eğitim veren köy okulundaki yetenekli öğrencilerden oluşturulan ve İstanbul'a getirilen 40 kişilik orkestra ile İstanbul Boğazı'nda teknede konser verdi. Hamurpert Ortaokulu'na 3 yıl önce atanan müzik öğretmeni Aslı Tanrıkulu'nun hayırseverlerden temin ettiği enstrümanlarla kurduğu orkestra, bir festivale katılmak üzere İstanbul'a gelmişti.  Büyük ilgi gören orkestra için festival kapsamında planlanan İstanbul Boğaz'ı turu bugün öğle saatlerinde gerçekleştirildi. Sanatçı Haluk Levent köy okulundaki yetenekli öğrencilerle birlikte İstanbul Boğazı'nın eşsiz görüntüleri arasında konser verirken, sosyal medya hesabından "Hayatımda çok farklı orkestralarla konser verdim ama hiç hiç bu kadar mutlu olmamıştım" diye yazdı. Levent, ayrıca Varto'daki 11 köy okulundan gelen öğrencilerle şakı söylerken sahilde gelin-damat görünce denizden çocuklarla birlikte jest yaparak onlar için de şarkı söyledi. Boğaz turu sonunda çocuklar Haluk Levent ile birlikte halay çekti. Haluk Levent bu konuda twitter hesabından "Ve finali lorke ile yaptık. Halaylar çekildi.. Bunlar bizim hepimizin çocukları. Zeybek de biziz horon da biziz halay da..." diye yazdı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Haluk Levent'in şarkı söylemesi

-Öğrencilerin şarkı söylemesi

-Genel ve detaylar

07.05.2017 - 16.37 Haber Kodu : 170507097

//////////////////////////////////////////////////////////////////////

4- RUSLAR, 9 MAYIS ZAFER BAYRAMI'NI HEYBELİADA'DA KUTLADI

Ezgi ÇAPA/İSTANBUL,  İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği'nin, Nazi Almanyası'na karşı 9 Mayıs'ta kazandığı zaferin 72'inci yılı Heybeliada'da kutlandı. Rus Eğitim, Kültür ve İşbirliği Derneği'nin düzenlediği Zafer Bayramı kutlamasında Rus ve eski Sovyetler Birliği ülkelerinin vatandaşları katıldı. Kabataş'tan ve Kadıköy'den kalkan teknelerle Heybeliada'ya ulaşan grup Rusça marşlar eşliğinde yürüyerek, 1877-1878 Osmanlı Rus savaşında esir alınıp Heybeliada'ya nakledilen ve bir kısmı burada ölen yaklaşık 300 Rus askeri için inşa edilen anıta çiçek bıraktı.

ANMA SIRASINDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Grupta yer alan vatandaşlardan bazıları dönemin Sovyetler Birliği askeri üniformalarını giyerken, bazıları da 2. Dünya Savaşı'nda hayatlarını kaybeden yakınlarının fotoğraflarını taşıdı. Anıta karanfil bırakan grup, bugünün anısına yakalarına turuncu ve kahverengi kurdeleler ile Rus bayrağının renkleri olan beyaz, kırmızı ve mavi kurdele taktı. Rusya Eğitim Kültür ve İşbirliği Derneği öncülüğünde gerçekleşen törene Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu  Andrey Podyelışev de katıldı. Rusça marş ve halk ezgileri eşliğinde düzenlenen törende, geçmişin anılması üzerine bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

ATALARININ HİKAYELERİNİ EVLATLARINA ANLATTILAR

Heybeliada'daki zafer kutlamasına katılan İrina Şahin, "Berlin'de 72 sene önce İkinci Dünya Savaşı'nı kazandık. Bu zor savaşı Ruslar ve diğer cumhuriyetler hep beraber kazandık. Türkiye'de bu tarih çok fazla bilinmiyor. Avrupa 8 Mayıs'ta, biz ise 9 Mayıs'ta kutluyoruzö diye konuştu. Törene oğlu ile katılan Tataristan uyruklu Aygül Okutan, 2. Dünya Savaşı'nda doktor olarak görev yapan babaannesinin resmini taşıdı. Oğluna babaannesi ile ilgili anıları anlatan Okutan, "Bu resimdeki benim babaannem. Vatanını korumak için doktor olarak orduya katılmış. Benim oğlum onu resminden tanısa da burada bugünü yaşıyor. İleride bir gün o da kendi çocuklarına bunları anlatacakö dedi. Törene annesi Alisa Özkan ise katılan Timur da büyük dedesinin fotoğrafını taşıdı. Timur Özkan, "O bizim dedemiz, burada onu anmak istedikö şeklinde konuştu.

Kutlama, hep birlikte söylenen şarkılar eşliğinde son buldu. Grup daha sonra hep birlikte Heybeliada'da piknik yaptı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Bayrak ve fotoğraflar eşliğinde yürüyen grubun görüntüsü

Marşlar söylenmesi

Eski asker üniformaları ve yakalardaki kurdelelerin görüntüsü

Asker anıtı önünde düzenlenen tören.

Konsolos Podyelışev'in konuşması

Anıta karanfil bırakılması

Tören sırasında gözyaşlarını tutamayanlardan görüntü

Gruptan detaylar

İrina Şahin ile röp.

Aygül Okutan ile röp.

Alisa Özkan ve oğlu Timur ile röp.

Grubun teknelerle adaya gelişi

Grubun piknik yapması

Genel ve detay görüntüler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haluk Levent Heybeliada Kağıthane İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title