Haberler

Devlet koruması altındaki çocuklar 40 günlük tarikat kampına mı yollandı? Bakanlık'tan iddialara yanıt

Güncelleme:

"Devlet koruması altındaki çocuklar 40 günlük tarikat kampına yollandı" başlıklı haberlerle ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Bahsi geçen Gündüzalp Erkek Öğrenci Yurdu, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve devlet denetimi altında hizmet vermekte olan bir yurttur. Haberlerde iddia edilen 'Çocukların refakatçileri olmadan tarikat kampına gönderildiği' iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devlet koruması altındaki çocukların refakatçileri olmadan bir derneğe ait kampa gönderildiği iddialarını içeren haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

"ÇOCUKLAR 40 GÜNLÜK TARİKAT KAMPINA YOLLANDI" İDDİASI

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Devlet koruması altındaki çocuklar 40 günlük tarikat kampına yollandı" başlıklı haberlerin yer aldığı belirtildi.

Devlet koruması altındaki çocuklar 40 günlük tarikat kampına mı yollandı? Bakanlık'tan açıklama geldi

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu haberlerde İstanbul'da koruma ve bakım altındaki çocukların, kamu görevlilerinin refakati olmadan Mutlu Yuva Derneğinin düzenlediği 40 günlük eğitim kampına alındığı iddialarına yer verildiği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı: "Çocuk Koruma Hizmetleri Planlama ve Çocuk Bakım Kuruluşlarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğinin 35. Maddesinin 1. fıkrasında yer alan 'Sosyal hizmetlere ilişkin faaliyetler Devletin denetim ve gözetiminde sivil toplum kuruluşları ile halkın gönüllü katkı ve katılımı da sağlanarak bir bütünlük içinde yürütülür' ifadeleri doğrultusunda, Mutlu Yuva Derneği ile 5 Eylül 2019'da imzalanan çocuk evlerine ilişkin iş birliği protokolüne istinaden çalışmalar yürütülmektedir."

Devlet koruması altındaki çocuklar 40 günlük tarikat kampına mı yollandı? Bakanlık'tan açıklama geldi

"İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

Açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı: "Mutlu Yuva Derneğinin 23 Haziran 2023 tarihli yazısına istinaden çocuk evlerinde kalan çocukların yaz tatilini verimli geçirmeleri için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Gündüzalp Erkek Öğrenci Yurdunda yaz programına katılmaları planlanmıştır. Bahsi geçen Gündüzalp Erkek Öğrenci Yurdu, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve devlet denetimi altında hizmet vermekte olan bir yurttur. Haberlerde iddia edilen 'Çocukların refakatçileri olmadan tarikat kampına gönderildiği' iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır."

Kaynak: AA / Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (47)

senar:

dini eğitim alıyorlar bunun nesi kötü

215
160
yanıtYanıtla
Murat Kurt:

Mi acaba

yanıt56
yanıt46
Fatih Erdem:

Yani gerçtenden de devlet denetimindeki çocuklar yaz tatillerinde 40 gün tarikat kampına mı gönderilmiş, buna inanmak istemiyorum lütfen artık bırakın bu tür şeyleri, çocukların beynini yıkayarak değil, bırakında zamanla dünyadaki tüm inançları eşit şekilde görsün tanısın neyin ne olduğunu değerlendirsin tartıp biçsin, kendi ve yaratanı ile arasındaki bu çok özel bağı bari özgür iradesiyle kendisi seçsin.

152
193
yanıtYanıtla
Tayfur DEMİR:

Namaz Allahın emri ( Farz ) Ne bekliyordunuz lgbt li mi olsun. Ailelerin görevi çocuklarına İslamı aşılamak. islamın 5 şartını öğretmek ve uygulamalarını sağlamak.

yanıt53
yanıt61
harun selçuk:

“Sizin dininiz size, benim dinim de banadır.” Kâfirûn Suresi 6. Ayet

yanıt69
yanıt16
FB:

Dini eğitim çocuk yaşta aileler tarafından verilir. Çocuk ahlaklı olmayı inancıyla bağdaştırarak geliştirir. Bu çocuklar bu eğitimi ailelerinden alamıyorlar malesef. Bu eksiklerini gidermek de devletin görevi.

yanıt46
yanıt33
Ahmet:

Diyorsun ki, din bilgisi verilmesin, kendisi seçsin dinini. İşte inançsız yetişen nesillerin nasıl otokontrolden çıktığını görüyoruz. Bu çocuklara din bilgisi verilmezse mazallah ileride ateist de olabilirler. Buna gönlün razı gelir mi?

yanıt33
yanıt34
Mehmet YILMAZ:

Tayfur Hay lgbt düşsün kafanıza ya. Adamlar sizin kadar reklamlarını yapmıyor. Biz tarikatlara neden bu kadar müsamaha ediliyor diyoruz özetle.

yanıt8
yanıt3
Cumhur Kilicalan:

Yine bir kılıfa uydurdular tebrikler..!

175
101
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR:

sayın bakan neden gelir gelmez aile destek ödemelerini kestiniz verdiğiniz 1400 tl yide bu ay kestiniz haram olsun

70
102
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title