Haberler

Deniz Kuvvetleri Karargáhı Arandı

Ergenekon Soruşturması Kapsamında Dün 2'si GATA'da, 1'i Hava Kuvvetleri'nde Görevli 3 Kadın Memurun da Aralarında Bulunduğu 13 Kişi Gözaltına Alındı.

Ergenekon soruşturması kapsamında dün 2’si GATA’da, 1’i Hava Kuvvetleri’nde görevli 3 kadın memurun da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargáhı’na giden polisler içeri alınmadı. Bunun üzerine sivil ve askeri savcılar 2 albayın makam odalarında girerek arama yaptı.

ERGENEKON soruşturması kapsamında dün 13 kişi gözaltına alındı. İstanbul’da 9, İzmir’de 1 kişi gözaltına alınırken Ankara’da 2’si Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA), 1’i de Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli 3 sivil kadın memur, İstanbul’a gönderildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli 2 albayın evi ile Deniz Kuvvetleri Karargahı’nda da arama yapıldı. İstanbul’da gözaltına alınan 9 şüpheli arasında muvazzaf subaylar olduğu, subayların evlerinin yanı sıra Harp Akademileri’ndeki odalarında da arama yapıldığı belirtildi.

Polis içeri alınmadı

Ergenekon savcılarının talimatı üzerine İstek Vakfı’na ait Poyrazköy’deki kazılarda ele geçirilen mühimmatlarla ilişkili olduğu öne sürülen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Albay Muharrem Nuri Alacalı ile Albay Dora Sungunay’ın, Oran’daki lojmanlarında arama yapıldı. Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nda görevli bir savcı ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ana karargah binasına da gitti. Kapıda görevli subaylar polis ekiplerini içeri almadı. Sivil savcı, askeri savcılar ile birlikte karargah binasına girdi. Albay Dora Sungunay’ın makam odasında öğle saatlerine kadar arama devam etti. Albay Sungunay’ın kullandığı bilgisayarın hard diskine el konuldu.

GATA’da arama ve gözaltı

Polisler daha sonra GATA’ya giderek sivil memurlar Zuhal Azeri ile İlknur Özkan’ı gözaltına aldı. Ekipler, Hava Kuvvetleri’nde görevli Hülya Metin’i de gözaltına alıp İstanbul’a gönderdi. Ayrıca Ergenekon davasında tutuklu yargılanan emekli Albay Avukat Levent Göktaş’ın avukatı Serdar Öztürk’ün Kavaklıdere’deki bürosu arandı. Öztürk’ün üzerine ismini yazdığı CD’leri alan polisin isimsiz bir CD’yi de almak istemesi üzerine ofiste çalışan diğer avukatlar itiraz etti. Yapılan itiraz üzerine üzerinde isim ve numara bulunmayan bu CD ayrı bir delil torbasına koyuldu.

Kayıt cihazıyla yakalanmıştı

İzmir de ise Foça’daki Deniz Kuvvetleri’ne bağlı tesislere ses kayıt cihazıyla girmek isterken yakalanan ve askeri mahkemede yargılanan sivil memur Dilek B. de Ergenekon soruşturması kapsamında Bayraklı’daki evinde gözaltına alınarak İstanbul’a götürüldü. Dilek B., üstte görevli asreri personel Z.B.’nin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu, ses kayıt cihazıyla kayıt yapıp kendisini üst makamlara şikayet etmeyi planladığını söylemişti. Açığa alınan ve tutuklanıp 42 gün cezaevinde kalan Dilek B. daha sonra serbest kalmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title