Haberler

Demokratikleşme paketi SAKARYA

Demokratikleşme paketi SAKARYA

Demokratikleşme paketi - SAKARYA

Demokratikleşme Paketi

- Sakarya'nın Erenler ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak çalışmalarla daha sağlıklı yaşam alanına kavuşacak

- Erenler Belediye Başkanı Öztürk:

- "Bundan sonra Roman kardeşlerimiz toplumun içinde aktif şekilde yer alacaktır. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız ve onlara güzel bir yaşam alanı oluşturacağız"

SAKARYA (AA) - Erenler ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak çalışmalarla daha sağlıklı yaşam alanına kavuşacak.

Erenler ilçesinde 666 dönümlük alanda yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarına Roman vatandaşların yaşadığı mahalleler de dahil edildi. Bu bölgede yaşayan ve hak sahibi olan Roman vatandaşlar, projenin ardından oluşturulacak yeni yaşam alanında toplumla iç içe olacak.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, yapacakları yeni konutlarla Roman vatandaşları toplumla kaynaştıracaklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye'nin en geniş çalışma alanına sahip olduklarını belirten Öztürk, 666 dönümlük alanda dönüşümü gerçekleştireceklerini anlattı.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının Roman vatandaşların yaşadığı bölgede yapılacağını aktaran Öztürk, "Yaşadıkları 15 bin mertekarelik alanda yeni konutlar yapacağız. Artık ihalelerimiz yapıldı ve arazi çalışmalarını tamamlamaya çalışıyoruz. O bölgede yeni bir yerleşim alanı oluşturacağız. Bu bölgede bin 536 hissedar var, bina sayısı 636, konut sayısı bin 234, iş yeri sayısı da 203. Yani tamamen yeni bir alan oluşturacağız" ifadesini kullandı.

Öztürk, projenin tamamlanmasıyla ilçenin yeni bir görünüme kavuşacağını aktararak, şunları söyledi:

"Bu kardeşlerimiz de yeni yapacağımız konut alanında toplum içinde gayet sağlıklı ortamlarda yaşayacak. Bunun için çalışmalarımızı onların yaşadığı bölgeye göre ayarladık. İnşallah onlar için en iyisini yapacağız. Roman vatandaşlarımız, bu topluma kazandırmamız gereken değerli insanlar. Onlar, bu toplumun en renkli çiçekleridir. Bu dönüşüm, onların da dönüşümü olacak ama onların da çaba harcaması gerekiyor. Onların istediği şekilde projeyi düzenliyoruz, istedikleri kat sayısına göre konutları yapacağız."

Dönüşüm çalışmalarında Romanları dışlamak gibi bir durumun asla olmayacağını vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

"Onlar da bu projenin içinde yer alacak ve toplumun içinde sağlıklı bir ortamda yaşayacak. Bizim amacımız bu, onları bu bölgeden çıkarmayı asla düşünmedik. Roman kardeşlerimiz ve çocuklarımız son derece güzel bir ortamda yaşayacak. Tek isteğimiz budur. Roman kardeşlerimizin, şu anda toplumun genelinde uzak bir yaşantıları var. Her şeyleri ayrı ve tamamen kendi içlerinde yaşıyorlar. Artık bunun sona ermesi gerekiyor ve onlar da bunu istiyor. Bundan sonra Roman kardeşlerimiz toplumun içinde aktif şekilde yer alacaktır. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız ve onlara güzel bir yaşam alanı oluşturacağız."

Muhabir: Mehmet Özcan, Çağrı Turgut

Yayınlayan: Ebubekir Gülüm

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title