Haberler

Demirtaş: Bayram'dan Sonra Kendisiyle İlgileneceğim

Güncelleme:

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in "TRT'yi hedef alırsa yayını keseceğiz" sözlerine yanıt veren Demirtaş "Bayram'dan sonra kendisiyle ilgileneceğim" dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'a TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in, "TRT'yi hedef alan bu ağır ithamlar canlı yayınlarda devam ederse yayını keseceğiz" sözlerinin anımsatılması üzerinde, "Bugün bayram. Onları Allah'a havale ediyorum. Bayram'dan sonra kendisiyle ilgileneceğim" dedi.

"BAYRAM TADINDA BİR BAYRAM YAŞATAMADIK"

Demirtaş, HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın mezarı başındaki anmaya katıldı. Anma sonrası açıklamalarda bulunan Demirtaş, "Bugün ellerini barış için semalara açan bütün insanların bu vesileyle bayramlarını kutluyorum. Elbette biz uzun yıllardır bayramları bayram tadında sevincinde ve heyecanında karşılayamadık. Bugün de hem Ortadoğu'da Rojava başta olmak üzere Filistin'de Irak'ta Suriye'nin dört bir köşesinde kan gölü içerisinde vahşet ve barbalık içerisinde bir bayramını karşılıyoruz. Bayram bu topraklarda barışı, kardeşliği, adaleti geliştirsin diye bütün halklar ve inanlar tarafından ortak bir duyguyla karşılanmasına rağmen, maalesef ki hiçbir bayram topraklarımızda coğrafyamızda uzun yıllardır bu duyguların gelişmesine vesile olmadı. İnsanlar kendi içlerinde bu birlikteliğe hasret kalmasına rağmen devletlerin, hükümetlerin politikaları nedeniyle maalesef halklarımıza bayram tadında bir bayram yaşatamadık" dedi.

"KİM Kİ FAŞİZAN POLİTİKALAR DAYATIRSA BU TOPRAKLARDA KAYBEDECEK"

Her şeye rağmen umutlarını yitirmeden her günü bayram havasında geçirecek bir çalışma yürütmek zorunda olduklarını belirten Demirtaş, "Bugün eminin ki bu kardeşliği özleyen eşitlik ve adalet temelinde birliği özleyen herkes, Türküyle Kürdüyle, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sunisiyle herkes artık bizim bugün ortaya koyduğumuz yeni yaşam çağrımız ve tutumumuzla birlikte aynı heyecanı yaşıyor. Bu topraklarda acısı olmayan hiçbir halk yok. Gerek yakın tarihimize geçmişimize gerekse tarihimize baktığımızda zulüm görmemiş neredeyse hiçbir halk yok. Fakat halkların birbirine dönük düşmanlığını bir birbirine dönük kinini öfkesini büyüten dil büyüten siyaset bu topraklarda artık kaybedecek. Kim ki kimlikler, inançlar ve mezhepler arasına düşmanlık koyarak bir kimliği diğer kimliğe üstün tutma anlayışıyla ırkçılık yaparak faşizan politikalar dayatırsa bu topraklarda kaybedecek" diye konuştu.

"BAYRAMDAN SONRA TRT'YLE İLGİLENECEĞİM"

Bir gazetecinin "TRT Genel Müdürü sizin yayınları kesecekmiş" demesi üzerine Demirtaş, "Bugün bayram. Onları Allah'a havale ediyorum. Bayram'dan sonra kendisiyle ilgileneceğim" karşılığını verdi.

Demirtaş, mezarlıkta bulunan diğer aileleriyle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Demirtaş, anmanın ardından seçim çalışmaları kapsamında Uludereli aileleri ziyaret etmek ve bayramlaşmak için Uludere'ye hareket etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Selahattin Demirtaş İbrahim Şahin Vedat Aydın Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak 'Muhbir' devraldı

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak "Muhbir" devraldı

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

500

Yorumlar (37)

diyarnakırlı hacı:

kendince devletin trt sini tehdit etmiş....her kes oy oranına göre konuşacak diye düşünüyorum..

133
40
yanıtYanıtla
SANCARHAN:

sasarim bu halkin aklina eger böyle hainlere yol verecek ise.Bu söyledigimin bu zatin Kürt kimligi olmasi ile alakasi yoktur.Bu ülkeye samimi sekilde hizmet eden herkese canim feda.

92
20
yanıtYanıtla
denizdeniz1985@outlook.com:

o zaman canını feda edeceğin nadir insanlardan biri demirtaş

yanıt0
yanıt0
vanlı:

trt yi izleyen de yok güvenilir bir kanal da değil...verdiğimiz vergiler haram olsun. trt= rte

35
64
yanıtYanıtla
mmt:

suç kadaldaki senin gibilerini yayın yapıyor. sen gitte yat evde

43
16
yanıtYanıtla
darbuka:

sen kimsin lann adama bak iyi havalara girmis bayramdan sonra ilgilenecekmis sen kimsin keko ?

34
16
yanıtYanıtla
mehmet erenbubum1@mynet.com:

Kim o biliyormusun darbuka yalakası,senin tuttukların gibi hırsız ve yalancı değil,adam gibi adam,ben sırf sizin gibi gericiler yüzünden bu adamı beğenmeye başladım.

yanıt0
yanıt0
vatandaş denizdeniz1985@outlook.com:

birilerine sen kimsim diyeceksen önce babana sonra devleti yönetenlere sor. çünkü senin zihniyetindekilerin at gözlüğü takmış gerçeklere görmeyecek kadar cahıl veya okumuş cahıi tiplerdir

yanıt0
yanıt0
tirelikerem113@mynet.com:

türkiyede ki ne iyi siyasetçi.akp-mhp-chp aynı zihniyet aynı tas aynı hamam.

yanıt0
yanıt0
berxwedangemasota@gmail.com:

mehmet eren sen bi sus hele

yanıt0
yanıt0
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title