Haberler

Selahattin Demirtaş: Diyarbakır Saldırısının Aydınlatılmasından Umutsuzum

Güncelleme:

HDP mitingine bombalı saldırı ile ilgili konuşan Eş Genel Başkan Demirtaş, "Devletten destek almayan kimse o saldırıyı yapamazdı. Şimdi çözülse bile devlet kapatır" dedi.

Diyarbakır'da 5 Haziran günü düzenledikleri mitingdeki bombalı saldırının aydınlatılması konusunda umutlu olmadığını belirten HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Devletten destek almayan kimse o saldırıyı yapamazdı. Şimdi çözülse bile devlet kapatır ancak, bizim olacağımız bir koalisyon hükümetinde üstünün örtülmesine izin vermeyiz. CHP'nin olacağı bir koalisyonda da üstünün örtülmemesini CHP'den isteriz." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır saldırısını ve şüpheli IŞİD üyesi Orhan G. ile ilgili ortaya çıkan bilgileri değerlendirdi. Saldırının sorumlusu olarak yakalanan Gönder'in arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması gerektiğini söyleyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AMAÇ İÇSAVAŞ ÇIKARMAKTI"

"Bu saldırı, iç savaş çıkarmaya dönük bir girişimin en önemli hamlesiydi. IŞİD'in saldırısıydı. Bu konuda şüphe yok. DHKP-C bağlantılı dediler ama Mersin ve Adana'daki binalarımıza yapılan saldırılar da IŞİD saldırısıydı. Oradaki zanlı da IŞİD'e katılmış, eğitim almış. O saldırılarda hedeflerine ulaşamayınca daha kanlı bir saldırı girişiminde bulundular. Bize 'IŞİD Adana ve Mersin'de istedikleri olmayınca intihar saldırısı planlıyor. Daha büyük bir saldırı yapacaklar' bilgisi gelmişti.

"DESTEK ALMADAN YAPAMAZDI"

Etkili bir soruşturma yürütülmedi, yürütülmüyor. Sadece saldırgan yakalandı. Onu Diyarbakır'a getiren, mitingin istihbaratını ve patlayıcıları veren, alana sokan kimlerdir? Bu soruların cevabının ortaya çıkması, alenileşmesi gerek. Devletin desteği olmadan o bombayı oraya getiremezdi.

"UMUT KOALİSYON"

Ortaya çıkan bilgiler sizlerin çıkardığı bilgilerden ibaret. Bakanlar da o bilgiler ortaya çıktıktan sonra konuşuyor. Sorumluluk İçişleri Bakanlığı'nındır. Bakanlık sahip olduğu bilgileri savcılarla, bizlerle paylaşmalıdır. Soruşturma gizli yürütüldüğü için müdahil olamadık ama ilk fırsatta olmayı planlıyoruz. Umutlu değilim. Çünkü 'ilişkiler ağı çözülse de devlet kapatacak' kanaatindeyim. Ancak bir koalisyon olursa, bizim de bulunacağımız bir koalisyon hükümetinde üstünün örtülmesine izin vermeyiz. CHP'nin olacağı bir koalisyonda da üstünün örtülmemesini CHP'den isteriz."

3 ŞARTIMIZ VAR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun çarşamba günü kendilerine geleceğini anımsatarak, "Bizim üyesi olsak da olmasak da kurulacak koalisyondan üç beklentimiz var; demokrasi, adalet ve barış. AK Parti konumunu ve söylemini değiştirmediği için bizim de konumumuz değişmedi. Mevcut haliyle koalisyona kapalı olduğumuzu söylemiştik. Söylem değişmedikçe de durum değişmeyecek" dedi.(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Diyarbakır Mersin Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500

Yorumlar (17)

berzo:

barış dedikçe kuduruyorlar çakallarla barış olmaz kobanideki gibi birlik olup savaşmalıyız gerilla ile kimse baş edemeeezzzz

16
4
yanıtYanıtla
milliyetçi:

ASKERE TERÖRÜST EŞKİYA DİYECEKSİNİZ BİRDE VEKİL OLACAKSINIZ O ALDIGINIZ MAAŞ VARYA ZEHİR ZIKKIM OLSUN BOGAZINIZDAN GEÇMESİN İNŞALLAH. . YILLARDIR TERÖRÜSTLÜGÜ EŞKİYALIGI YAPAN SİZSİNİZ SİZ KİMİN ÇOCUKLARISINIZ.

9
4
yanıtYanıtla
aliMobil-IOS:

Siz patlatınız kimin işine yaradı patlama başka

5
8
yanıtYanıtla
kürtMobil-ANDROID:

selo devlet niye yapsın mantıklı ol provokasyon yapma

6
5
yanıtYanıtla
Mhmt:

Gerçekler ortaya çıkınca kıvırmaya başladın

5
6
yanıtYanıtla
Adem Kul:

Çünkü sen yaptın terörist

5
6
yanıtYanıtla
..:

devlet yapsa orada insan kalmazdı ne provakasyon yapıyorsun selooo boş işler peşindesin esas ortalığı karıştıran sensinn.

3
7
yanıtYanıtla
baksen:

laf etmiş balkabagı

5
5
yanıtYanıtla
boşuna uğraşma:

baktınız ki sizi kaale alan yok , gel hükümet ortaklarının yancısı ol diyen yok, bari fırsatı değerlendirip devleti suçlayayım da kürtler galeyana gelsin oyumuz artsın diye düşündün anlaşılan. nereni yırtarsan yırt bir adım öteye gidemezsin selo !

5
3
yanıtYanıtla
ibiş:

hade lan soytarı

yanıt1
yanıt1
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title