Haberler

DBP: Yürüyüşümüz Engellenirse Biz Kimseye Hakim Olamayız

Güncelleme:

DBP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt "Bizim yapacağımız yürüyüşün engellenmemesi gerekir. Engellenirse bu konuda biz ne kitlemize ne de kimseye hakim olamayız" dedi.

Diyarbakır'da yarına IŞİD'in saldırıları altında bulunan Kobani'ye destek vermek için yapılacak yürüyüş için kentte DBP'liler vatandaşları davet etmek için bildiri dağıttı.

"YÜRÜYÜŞ ENGELLENİRSE KİMSEYE HAKİM OLAMAYIZ"

DBP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, kentte kepenklerin kapatılması yönünde bir çağrılarının olmadığını belirterek, "Bizim yapacağımız yürüyüşün engellenmemesi gerekir. Engellenirse bu konuda biz ne kitlemize ne de kimseye hakim olamayız" dedi.

TÜRKÇE VE KÜRTÇE BİLDİRİ DAĞITILDI

Diyarbakır'da yarın 1 Kasım Dünya Kobani günü nedeniyle Kobani'ye destek yürüyüşü düzenlenecek. DBP Diyarbakır İl Başkan Zübeyde Zümrüt'ün de aralarında bulunduğu partililer, bugün merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semti'nde vatandaşlara yürüyüşe katılmaları için Türkçe ve Kürtçe "Her yer Kobani, her yer direniş.1 Kasım Dünya Kobani'yle dayanışma gününde destek amaçlı yapacağımız yürüyüşe tüm Amed halkını davet ediyoruz" yazılı bildiriler dağıttı.

DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, halkın yürüyüşe katılmasını isteyerek, "Tüm halkımızın bu konuda Kobani'nin direnişinde yer alması gerekiyor. ve her yer Kobani olmalıdır. Çünkü Kobani'ye yapılan saldırılar sadece o Kobani'ye yapılan saldırılar değildir. Kobani'ye 47 gündür IŞİD çetelerinin yaptığı vahşice saldırılar aslında insanlığa yapılan saldırıdır. Bizim çağrımız budur iki saatimizi yarın hepimiz yürüyüşe verelim. Hep birlikte bu yürüyüşü gerçekleştirmelim sonra hepimiz işimizin gücümüzün başına dönelim" dedi.

"TÜM YÜRÜYÜŞLERİ DEMOKRATİK BİR ÇERÇEVEDE YAPTIK"

Gazetecilerin kentte yaşayan vatandaşlarda olayların çıkacağı ve kepenk kapatma eyleminin olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine Zümrüt, "Yarın kepenk kapatma eylemi yoktur. Yarın ki temennimiz ve taleplerimiz biz bu kentte demokratik bir yürüyüş yapmak istiyoruz. Tüm halkımızın barışçıl ve bu demokratik yürüyüşü gerçekleştirmek için çağrımız budur. Biz bu yürüyüşe katılırken bir çağrımızda merkezi hükümete ve valiliğedir. Bizim yapacağımız yürüyüşün engellenmemesi gerekir. Engellenirse bu konuda biz ne kitlemize ne de kimseye hakim olamayız. Ama biz tüm yürüyüşlerde bu noktada bugüne kadar demokratik bir çerçevede yapmışız ve sonuçlandırmışız. Yarın temennimiz budur. Biz bu kentte bir yürüyüş yapmak istiyoruz. Barışçıl bir çağrımız" dedi. Diyarbakır'da yarın yapılacak yürüyüş saat 12.00'de Koşuyolu Parkı'ndan Dağkapı Meydanı'nda yapılacak.

ORTAK AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Dünyanın çeşitli ülkelerinde aralarında Nobel Barış Ödülü Sahibi Adolfo Perez Esoquıvel'in de bulunduğu aydınların IŞİD'in saldırdığı Kobani için 'İnsanlık için Kobani için 1 Kasım'da küresel eylem çağrısı ne Hakların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Demokratik Toplum Kongresi (DTP), Hakların Demokratik Kongresi de (HDK) destek verip, "Direnişin başından beri Kobani'ye desteğini sunan halklarımızı, 1 Kasım'da bir kez daha sokağa çıkarak küresel eyleme güç vermeye çağırıyoruz" açıklaması yaptı.

"İNSANLIK İÇİN 1 KASIM'DA SOKAĞA ÇIKALIM"

29 Ekim günü yapılan ortak açıklamada, IŞİD'in Kürtlerin yaşadığı Kobani'ye ağır silahlar ve kapsamlı bir şekilde saldırdığı belirtilerek, şöyle denildi;

"IŞİD'le savaşmak için oluşturulan sözde uluslararası koalisyon, Kobani'ye karşı devam eden soykırım suçuna tanıklık etmesine rağmen, Kobani'deki direnişe etkili bir şekilde yardım etmiyor. Uluslararası yasal yükümlülüklerini yerine getirmiyor. Koalisyonda bulunan bazı ülkeler, özellikle Türkiye, IŞİD'i desteklemekten vazgeçmiyor. Kobani'ye yaşam koridorunu açmıyor, peşmergenin geçişi için bile ayak sürüyor. Zamana yayarak Kobane'nin güçten düşmesini bekliyor. Kobane ise bütün bu baskılara karşı haftalardır direnerek dünyaya insanlık dersi veriyor. Bu yüzden, Kobani için, insanlık için IŞİD karşıtı küresel eyleme katılalım. Rojava'daki demokratik özerlik, Suriye'deki bütün halklar için özgür bir gelecek vaat etmektedir. Bu anlamıyla, ' Rojava Modeli', Rojava'daki mezhepçi olmayan, laik, demokratik halkların birlik ve çeşitlilik içinde yaşadığı bir modeldir. Ortadoğu'da ve ülkemizde demokrasi isteyen herkes, Kobane'deki direnişi desteklemelidir. Yaşam koridoru derhal açılmalıdır. Rojava kantonlarının statüsü bir an önce tanınmalıdır. Şimdi harekete geçme zamanıdır. Bütün dünyaya ve halklarımıza, emperyalistlerin, baskıcı devletlerin gösterdiklerinden başka bir dünya; özgür ve eşit bir dünya olduğunu göstermenin tam zamanıdır. Halkımızı, dünyanın her yerindeki insanlarla birlikte, Kobani ile dayanışmak için 1 Kasım'da sokağa çıkmaya ve demokratik eylemliliği yükseltmeye çağırıyoruz. IŞİD karşıtı küresel eylemi destekleyelim. Koban için, insanlık İçin 1 Kasım'da sokağa çıkalım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zübeyde Zümrüt Diyarbakır Rojava Güncel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500

Yorumlar (213)

...:

yüzünde bir tane nur varmı nursuzun

14
71
yanıtYanıtla
Urfa Viranşehir:

Yürü be Başkan artık böyle yaw kim bizi tutabilir kim devletten korkuyu yaw ne olacaksa olsun artık ne süreci ne hali

13
67
yanıtYanıtla
Kürt kardeşime ırkdaşıma hatırlatmadır:

Gerçek Kürt olan ve müslüman olan Kürt kardeşlerimizeçağrımızdır. Yarın göreceksiniz: sokaklarda sadece dinsiz ve ermeni uşakları dışında kimseyi bulamayacaklar. Biz müslüman kürtler gerçekleri gördük. bu yahudi ve ermeni uşaklarıyla yolumuzu ayırdık. Müslüman türk kardeşlerimizden de ricam . yorumlarında müslüman kütlerle bu dinsiz gürühü aynı görmemeleri. Müslümanları katleden, yaşadıkları ortak değerlere ve ülkeye hıyanet eden bu katiller sonlarınıda hazırladılar. Bizler karar aldık sokağa çıkan kürtleri din kardeşi ve ırkdaşımız kabul etmeyeceğiz. biz namusumuzu kutsal biliriz. Sokaklara karımızı kızımızı, çocuğumuzu sürmeyiz. Tüm müslüman kürtlerede bunu hatırlatmak isterim namusunuza sahip çıkın. çoluğunuzu çocuğunuzu sokağa atmayın. selam ve düa ile

47
6
yanıtYanıtla
müslüman kürt:

diyarbekirde ki müslüman kardeşlerimiz bu sefer daha dikkatli olsunlar, her müslüman kendini korusun, komünistlere geçit vermeyeceğiz inşallah. . islam beldesini küfüre teslim etmeyeceğiz. . .

37
6
yanıtYanıtla
CESİ:

KOBANİ''DEN GELENLER İÇİN TEK KURUŞ BİLE CEBİNİZDEN ÇIKMAZ. HARCAMAZSINIZ. PARASINI BİZ VERİRİZ SİZ ORTAMI PROVEKE EDER KAN DÖKER. KAHPECE ARKADAN VURUR SİYASET YAPARSINIZ. İŞTE KADAR YÜZSÜZ VE UTANMAZSINIZ.

32
4
yanıtYanıtla
ANLAŞTIKMI PKKLI:

BİRİSİ BU KADINI VE SOKAĞA ÇIKANLARI TİPİNDEN DOLAYI VURSA BİZDE KİMSEYE ENGEL OLAMAYIZ

31
4
yanıtYanıtla
surata bak:

nekadar çirkin, meymenetsiz bi kadın. . içi dışına vurmuş resmen. . . seni gören kacar ıgggg

28
6
yanıtYanıtla
kürt müslüman:

suratına tükürdüğüm kadın bu işte ne bu ya suratsız

26
7
yanıtYanıtla
MAL BUNLAR:

ALLAH SIFATLARINA Bİ HAYIR VERSİN YYAAAAAA

30
2
yanıtYanıtla
ahmet:

ne yapacaksınız? yine müslüman avına mı çıkacaksınız yoksa size destek vermeyen kürtleri mi öldüreceksiniz?

29
1
yanıtYanıtla
Tüm 213 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title