Haberler

Davutoğlu'nun Danışmanı: ABD'nin Kobani Operasyonu PR Kampanyası

Güncelleme:

Başbakan'ın danışmanlarından Cemalettin Haşimi, ABD ve koalisyon güçlerinin Kobani'ye düzenlediği hava saldırılarını "halkla ilişkiler kampanyası" olarak niteledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlarından Cemalettin Haşimi, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Kobani'ye düzenlediği hava saldırılarını "halkla ilişkiler kampanyası" olarak yorumladı.

İngiliz Telegraph gazetesine konuşan Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Haşimi, "Biz Kobani'deki trajedi konusunda endişelenirken, bu teröre karşı verilen mücadelenin bir şekilde bir halkla ilişkiler kampanyasına dönüştüğüne inanıyoruz" dedi.

"BİRKAÇ BOMBA BIRAKMAK YETMEZ"

"Açıkçası tüm bu belli zamanlarda 'farkındalık yaratma' çabalarından yorulduk. Birkaç bomba bırakmak yetmez" ifadesini kullanan Haşimi, "Hava saldırıları gerekli ancak Suriye'nin geleceği konusunda siyasi bir perspektifiniz yoksa, hava bombardımanı yetmez ve Kobani bu şekilde saldırılan son kasaba olmaz." dedi.

"KENDİMİZİ APTAL YERİNE KOYMAYALIM"

Haşimi, "Kobani'deki durum gerçekten korkunç ama Suriye'de daha önce de benzer trajediler gördük. Kendimizi aptal yerine koymayalım" diye konuştu.

Telegraph'ın haberine göre, IŞİD militanlarının gerçekleştirdiği toplu infaz ve kafa kesme görüntülerinin uluslararası kamuoyunu histerik abartı durumuna ittiğini belirten Haşimi, BM'nin Kobani'nin "yeni Srebrenitsa" olabileceği yönündeki uyarılarının da siyasi boyut taşıdığını ve söz konusu iddiaların IŞİD'e karşı askeri saldırılar düzenlenmesi için uluslararası destek sağlanmasını hedeflediğini söyledi.

"BU, HALEP İÇİN ADİL DEĞİL"

"Kobani'nin bağlam dışında bırakılarak ayrı tutulup Suriye'deki tek dönüm noktası gibi görülmesi doğru bir okuma değil" ifadesini kullanan Haşimi, "Bu Halep için adil değil. Bu rejim ya da IŞİD tarafından harap edilen diğer kentler için adil değil" diye konuştu.

"ABD, IŞİD'LE MÜCADELEDE YPG'YE GÜVENİYOR, BU İNANILMAZ!"

Haşimi, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'yle ilgili ise "Uluslararası toplum bu devlet dışı aktörü, terör örgütü olarak niteleyeceğine, ki ABD de resmen böyle tanımlıyor, IŞİD'le mücadelede onlara güveniyorlar. Bu inanılmaz!" ifadesini kullandı.

Haşimi, "Bu strateji, Suriye'deki krizi çözme konusunda başarısız olacaktır. Ve bunun olası sonuçları hem Türkiye, hem bölge, hem AB, hem de küresel istikrar için olumsuzdur. Radikalizmin normalleştirilmesinden bahsediyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cemalettin Haşimi Ahmet Davutoğlu Suriye Kobani Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Pazarcılıktan su örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan su örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500

Yorumlar (25)

SOSYALİST:

belki kürtlerden bukadar korkmasaydınız barış yıllar önce gelecekti. barış sürecine bu korkuyu bitirmekle başlamış olsalardı daha başarılı olurdu.

30
15
yanıtYanıtla
mahir:

yemezler danisman bey. . . Asil Kobani düserse sen düsün. . .

17
21
yanıtYanıtla
Kürtler Öcü mü?:

PYD terörist, PKK terörist, HDP, BDP Terörist. Şunu desenize: Kısacası tüm Kürtler terörist. PYD dünyanın en kahraman ve mazlum Suriyeli Kürtleridir. Onların ne teröristliğini gördünüz. Kimin terörist olduğunu Allaha bırakıyoruz.

29
6
yanıtYanıtla
44:

yahu ben dünyanin cok ülkelerini gezdim ama bizim türk milleti gibisini görmedim, kendilerini begenmis ama bir baltayada sap olmamislar, ama ne beklersinki kendilerini 1 torba kömüre 1 Kilo makarnaya satan halktan ne beklersin ki, zaten koyun gibiler baksaniza rte caliyor, cirpiyor adamlar yine oy veriyorlar, dedim ya koyun mu, aptalmi yoksa mal mi dersin galiba her ücüde

26
5
yanıtYanıtla
namik:

türkiye isid, isid türkiyedir. isid in yaptigini, dersimde , marasta, sivasta yapilmadimi.

14
13
yanıtYanıtla
ŞAHİN:

Ne kobaniymiş be bu ABD, AB. devletleri, kerkük musul, filistin suriye bu ve bunun gibi yerlerde yoklar ama can kürtlerin canı olunca ortaya çıkıyorlar. . . . . B u kürt sevgisine hayran olmamak elde değil yoksa ikinci israil kürtleri mi yapmayı düşünüyorlar acaba?. . . . . . Bekleyelim görelim ama hiç bir kürt israilli olamaz onlarda o kadar ne zeka var nede tecrübe?. . . . . . . .

9
17
yanıtYanıtla
Kobani neden önemli:

kobani suriyenin kuzeyinde küçük bir kürt şehri. yakınında başka bir kürt şehri yok. suriyenin kuzeyinde hak idda edebilmek ve orada kuzey suriye kürt devleti kurabilmek için önemli.

22
2
yanıtYanıtla
fedli dağtekin:

Arkadaş bunlar hepsi paronayak olmuş. Yavrum kürd ler size ne yaptı?Elin ingilisi 250 bin askerinizi Çanakkale de toprağa gömdü ona el pençe duruyorsunuz. Bir tarafınıza dokunmak hoşunuza gidiyor anlaşılan.

15
7
yanıtYanıtla
abii:

abd bölge kürtlerini malesef telafisi imkansız bir maceraya sürüklemektedir. abd ye güvenip bölge halklarını karşısına almak ahmaklıktır o kadar. . .

8
12
yanıtYanıtla
muhalif:

sen yapsaydın da halkla ilişkiler kampanyası olsaydı. . .

17
2
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title