Haberler

DAÜ'de Atatürk'ün Ankara'ya Gelişi Konulu Konferans

Güncelleme:

DAÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü "Atatürk'ün Ankara'ya Gelişi" konulu konferans düzenledi.

Atatürk'ün, 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelişinin 92. yıldönümü olması nedeniyle Doğu Akdeniz DAÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Turhan ile DAÜ Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Doç. Dr. Hasan Cicioğlu`nun konuşmacı olarak katıldıkları konferans 27 Aralık 2011 Salı günü, saat 16:00'da Aktivite Salonu'nda düzenlendi.

DAÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Mustafa Karaahmetoğlu'nun yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından sözü Prof. Dr. Turgut Turhan aldı. Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin Kurtuluş Savaşı'nın en önemli olaylarından biri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Turhan, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın en iyi Ankara'dan yönetilebileceği yönündeki inancından ve mücadelesinden bahsetti. Daha sonra Prof. Dr. Turhan, Atatürk'ün milli mücadelenin merkezi olarak Ankara'yı seçmesindeki başlıca sebepleri öğrencilerle paylaştı.

Turhan'ın ardından sözü alan Doç. Dr. Hasan Cicioğlu, 27 Aralık 1919'da Ankara'ya giden Atatürk'ün, Ankara halkı tarafından nasıl karşılandığını anlattı. Ankara halkının, Atatürk'ü ve temsil heyeti üyelerini büyük sevgi ve sevinç gösterileri ile karşıladıklarını ifade eden Doç. Dr. Cicioğlu, Ata'nın coşku dolu bu karşılamadan dolayı çok duygulandığını ifade etti.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Turgut Turhan ile Doç. Dr. Hasan Cicioğlu'na teşekkür plaketleri takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Turgut Turhan Doğu Akdeniz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title