Haberler

Danıştay'ın Avukatlara Başörtüsü Serbestisi Kararı

Durmuş Koçak - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi Avukat Zübeyde Kamalak, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun avukatların başörtüsüyle duruşmalara girmesine olanak tanıyan, Danıştay 8.Dairesi'nin kararına yapılan itirazı...

Durmuş Koçak - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi Avukat Zübeyde Kamalak, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun avukatların başörtüsüyle duruşmalara girmesine olanak tanıyan, Danıştay 8. Dairesi'nin kararına yapılan itirazı reddetmesini, "Artık hukukçuların hukuka sahip çıkma zamanı geldi. Bizim, bize sahip çıkmamız gerekiyor" şeklinde değerlendirdi.

Kamalak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danıştay'ın kararını yerinde bulduğunu söyleyerek, "Teşekkür ediyorum. Çünkü artık siyasilere malzeme olmaya başlamaktan çıkarmaya başladıkları için. Bu çığırı açtıkları için onlara teşekkür ediyorum. Bu bizim temel hak ve özgürlüklerimizden birisidir, anayasal hakkımızdır. Türkiye'nin taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve o doğrultudaki bütün yasal düzenlemelerde de bizim temel hak ve özgürlüklerimizden olduğu ortadır" ifadelerini kullandı.

Bundan sonra duruşmalara başörtüsüyle gireceğini belirten Kamalak, "Kaldı ki benim son yaşadığım olayda da böyle olmaması gerekiyordu. Fakat maalesef hukuk Türkiye'de uygulaması gereken hukukçuların bir kısmı uygulamadığı ve hukuku ifsad ettiği için bugünkü olaylar yaşanmaktadır" şeklinde konuştu.

Kamalak, şöyle devam etti:

"Ben diyorum ki artık başörtümüzden elinizi çekin. Bizim kendi hak ve özgürlüklerimizdendir, kimseyi de ilgilendirmemektedir. Ben maalesef bu konudaki bütün yargılamaları ve baskıları reddediyorum. Herkes kendi istediği şekilde giyinebilmeli, düşünebilmeli. Bence de artık hukukçuların hukuka sahip çıkma zamanı geldi. Hukukçuların bizim üzerimizden siyaset malzemesi yapmak yerine, bize sahip çıkması gerekiyor. Bizim bize sahip çıkmamız gerekiyor."

-16 yıldır umutla bekliyordum-

Avukat Emine Çiçek de "Gecikmiş, ama çok güzel bir karar" ifadesini kullanarak, şunları söyledi:

"16 yıldır umutla bekliyordum. Bugüne kadar başörtüsü yasağı nedeniyle duruşmalara girememiştim. Bu yüzden bir ortağımla beraber çalışıyordum. Ama, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı çıktığından bu yana duruşmalara girmeye başladım. Bir problem de çıkmadı. Uygulamada bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

'Bir avukat başörtülü de olabilir' düşüncesine insanların alışmaya başladığını görüyorum."

Avukat Havva Hacınecipoğlu ise yürütmeyi durdurma kararını sevinçle karşıladıklarını, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun son kararının ise sevinçlerini perçinlediğini ifade etti.

Hacınecipoğlu, "Çalışan başörtülü kadınlar ve hukukun tecellisi bakımından önemli bir karar. Bu karar, aynı zamanda hukuka olan inancımızı da artırdı. Çünkü, bu karar, mahkemenin esasa ilişkin kararı hakkında bize fikir verdi. Bundan sonra duruşmalara başörtüsüyle daha güvenli bir şekilde girebileceğiz" diye konuştu.

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kamalak Danıştay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title