Haberler

Çocukluğunuzun Oyuncağı Topaç Artık Her Yerde

Güncelleme:

Türkiye'nin İlk Ve Tek Ahşap Üreticisi Neva Toys, Yetişkinliklerin Çocukluk Oyuncağı Topacı Ambalaja Koydu.

2009 yılında 300 bin dolar yatırımla Neval Holding bünyesinde kurulan Neva Toys, bugünün yetişkinlerinin özlediği topaçlar, zekâ geliştirici oyunlar, el becerisini güçlendiren oyuncaklar üretiyor.

Türkiye'nin ilk ve tek ahşap oyuncak markası Neva Toys'un felsefesi ise çocukları sağlıklı bir şekilde eğlendirirken, eğitimlerine de katkı sağlamak. Bunu da oyuncaklarını kir tutmayan kayın ağacından üreterek sağlıyor. Ayrıca oyuncaklarında su bazlı organik boyalar kullanıyor.

Neva Toys'un en çok tercih edilen oyuncaklarının başındaysa topaç geliyor. Marka bugün, Türkiye genelinde yayıldığı pek çok satış noktasıyla içindeki çocuğu ayakta tutan yetişkinleri ve hem eğitimini, hem de sağlığını düşünen minikleri bekliyor.

Neva Toys'un 70'in üzerindeki sağlıklı ve eğitici oyuncakları, NT mağazaları ve SMYK mağazaları ile E-bebek, Kids Centrum, online satış mağazalarında yer alıyor.

Dünyanın çocuğunu oyuncak sahibi yapmak istiyoruz

Neva Toys Genel Müdürü Ayhan Eren, markanın kar elde etmekten öte, çocuklara hizmet etmek için kurulduğunu söyleyerek, uygun fiyat politikaları ile tüm çocuklara ulaşmak istediklerini söyledi.

Dünya genelinde yaklaşık 2,5 milyar çocuk olduğunu dile getiren Eren, bu çocukların yarısının oyuncak alamayacak kadar fakir olduğunu, hedeflerinin ise tüm çocukları oyuncak sahibi yapmak olduğunu belirtti.

Yılsonunda 1 milyon dolar satış hedefi

Dünya oyuncak sektörünü değerlendiren Eren, "Dünyadaki oyuncak sektörünün büyüklüğü 30-40 milyar dolar civarında. Türkiye'de ise tüm oyuncak pazarı 150-200 milyon dolar. Ülkemizde 0-14 yaş grubu, oyuncağa ilgi duyan çocuk sayısı yaklaşık 18 milyon. Oyuncak sektörü içinde ahşap oyuncağın payı ise yok denecek kadar düşük.

Yaklaşık 8 milyon dolar. Şu an Türkiye dışında Azerbaycan, Singapur, Irak gibi ülkelere oyuncaklarımızı ihraç ederek dünya çocuklarına da ürünlerimizi ulaştırıyoruz. İsveç, Amerika, Arabistan ve Avrupa'nın birçok ülkesinde görüşmelerimiz devam ediyor. İhracattan önceki hedefimiz ülkemizde' ahşap oyuncak sağlıklıdır' kültürünü yeşertmek. Biz geçen yıl 750 bin dolar satış hedefi koymuştuk, bunu başardık. Bu yıl yeni yatırımla bu rakamı artırmayı hedefliyoruz. Yılsonunda 1 milyon dolar hedefimiz var" diye konuştu.

En çok tercih edilen topaç, fiyatı ise 2,00 TL

Neva Toys Genel Müdürü Eren, bu hedeflerini de kısa bir süre önce anlaştıkları NT mağazaları ve SMYK mağazaları ile E-bebek, Kids Centrum, online satış mağazaları ve birçok satış kanalı ile gerçekleştireceklerini ifade etti.

Neval Holding olarak Neva Toys markasını hayata geçirirken yüksek bir kar beklentisi gütmediklerini aktaran Ayhan Eren, ürünleri herkesin ulaşabileceği fiyatlarla satışa sunduklarını kaydetti. Şu an 40'a yakın oyuncak çeşitleri olduğunu ve kısa bir süre içinde bunun 70'e çıkacağını anlatan Eren, fiyatlarla ilgili de şu bilgileri verdi: "Şu an en çok ilgi gören oyuncağımız, yetişkinlerin özlediği oyuncak olan topaç. Fiyatı 2,00 TL. Topaç yetiştirmekte zaman zaman güçlük çekiyoruz, ancak bizim için çalışan 4 atölye, bizim oyuncaklarımızı üretmek dışında bir iş yapmıyor.

Böylece yetiştiriyoruz. Diğer oyuncaklarımız ise en fazla 45,00 TL. 47 Parça Renkli Neva Toys Ahşap Blok 14,00 TL. Neva Toys Nevka ise 11,00 TL. Her kesimden insanın Neva Toys oyuncaklarına sahip olabileceği bir fiyat politikası güttük. Bunu yaparken de ne kayın ağacından vazgeçtik, ne de organik boyalarımızdan. Neva Toys'un boyaları, 'DIN EN 71-3 Oyuncak Güvenliği Standardı'na göre test edilerek uygulanıyor. Üstelik oyuncaklarımızda el işçiliği de yoğun olarak kullanılıyor."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title