Haberler

CNN Türk canlı yayınında Hakan Bayrakçı'nın kullandığı 'Nah' ifadesi tartışma yarattı

Güncelleme:

Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı CNN Türk'te katıldığı bir programda sarf ettiği 'Nah' ifadesi ile tartışma konusu oldu. Kendisine gelen tepkilere cevap veren Bayrakçı, TDK'ya göre 'Nah'ın küfür ya da hakaret olmadığını söyledi.

Semiha Şahin'in sunduğu CNN Türk Masası'nda gündeme dair konular ele alınırken, programın konuklarından kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı'nın yaptığı değerlendirmede kullandığı sözcük tartışma konusu oldu.

"NAH ALIYORSUNUZ DİYECEKTİM AMA AYIP OLACAK"

Hakan Bayrakçı, bazı HDP'li siyasetçilerin, terör örgütü ile bağlantıları olduğu için bu kadar fazla oy aldıkları gibi bir yanılgı içinde olduklarını söylerken "Nah alıyorsunuz diyecektim ama, vatandaşa ayıp olacak" dedi.

"BURADA BİR KÜFÜR YOK"

Hakan Bayrakçı'nın kullandığı ifade sonrası moderatör Semiha Şahin kendisini uyardı. Hakan Bayrakçı da "Burada bir küfür yok. RTÜK kuralları gereği özür dilemem gerekirse dilerim." dedi.

"ANLAMI AL, BAK, İŞTE"

Programın ilerleyen bölümlerinde Hakan Bayrakçı, kullandığı ifadeyle ilgili değerlendirmede bulundu. Bayrakçı, Türk Dil Kurumu'na göre küfür olmadığını belirtti ve "Nah, TDK'ya göre bir küfür değildir. İsteyen bakabilir. Anlamı 'al, bak, işte'. Bir küfür de hakaret de değildir. Algı yanlış, Nah kelimesi Türkçe'de de Osmanlıca'da da 'Al, bak, işte' anlamına gelir. Al, burada yazıyor anlamındadır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hakan Bayrakçı CNN Türk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (13)

Hakan:

Adam haklı. saçma tepkiler vermişler

10
1
yanıtYanıtla
Şarj Aleti:

ULA BU ERZURUM KOYUNU İŞSİZMİ KALDI ACABA .

5
4
yanıtYanıtla
HEYA:

Toplumda konuşulacak bir kelime değildir NAH kelimesi insanın aklına belden aşağı gelir

3
5
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Bu şahısı sevmem, bu adamlar cennette mi proğram yapıyorlar, ağızlarından çıkan her kelime küfür veya hakaret olarak anlaşılıyor, bari adamlari hiç konuşturmayın, suç var ise, o da Türkçe,mizde, kelimeleri lastik istediğin yöne çek.

4
2
yanıtYanıtla
Boz:

Bu adamı yayına neden yayına çıkarıyorlar anlamıyorum bu adamı gürünce kanal değiştiriyorum kimden yana olacağını kendide bilmiyor

1
3
yanıtYanıtla
Poyraz:

Bu tür programlarda sürekli aynı insanlari görmekten midemiz bulanıyor artık

2
0
yanıtYanıtla
Cem:

Bizim insanlar hic küfür bilmez etmez böyle kötü örnek olmayin Lüften ????

1
0
yanıtYanıtla
Rao:

Nah kelimesi resmen hakaret sayılır kıvırmayın

0
1
yanıtYanıtla
Dikilitaş:

Naş naşda küfür degil

1
0
yanıtYanıtla
Halil:

Siyasilerin agzında okadar tenkit edilecek söz varken bir kamuoyu araştırmacısının nah kelimesinemi takılıyor ve tepki gösteriyorlar ilginç dogrusu.halk arasında hiç kullanılmayan bir sözcük sanki

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title