Haberler

CNN'de 'Sahte Haber' Skandalı

Güncelleme:

CNN'in sürekli Suriye'den haber aldığı Danny Dayem'in uydurma haber yaptığı, video görüntüleriyle ortaya çıktı.

CNN International kanalı, Suriye'deki haber kaynağının uydurma haberiyle çalkalanıyor.

CNN'i bitiren haber, Suriye'deki haber kaynağı Danny Dayem'e bağlanmasıyla başladı. Canlı bağlantıya alındığını fark etmeyen Dayem, etrafındakilere silah ateşlemelerini söylüyordu. Gayet rahat ve sakin bir ortamda olduğu gözlenen Dayem, canlı bağlantı sırasındaysa son iki saatte yüzlerce kişinin öldüğünü iddia ediyordu.

"O KISIMLARI SİLSEK İYİYDİ"

Skandal, Suriye Devlet Televizyonu'nda yayınlandı. Dayem, olayı çelişkili argümanlarla normal göstermeye çalıştı ama özür dilemek yerine ''O kısımları silsek iyiydi''dedi!

Bu rezaletin üzerine CNN'den Anderson Cooper, Danny Dayem'i programına çıkararak bu videoyu sordu. Cooper, Dayem'e; CNN muhabiri olmadığını ve CNN'den 'tek kuruş para almadığını' söyletiyor, ardından da Suriye devleti izin vermediği için kendilerinin normal yollarla Suriye'ye giremediklerini, bu yüzden de Danny Dayem gibi kişilerin aktardıklarına muhtaç olduklarını söylüyor.

En dikkat çekici kısım ise programın en başı. Dayem, burada birilerine efekt olması için ateş etmelerini söylediği kısımları "silmeleri gerektiğini" söylüyor. Ardından ise videoda görülen sözlerinin "normal" olduğunu iddia ediyor. Ancak bu durumda o kısımları niye "aslında silmeleri gerektiği"çelişkisini ise açıklamıyor.

Bir başka çelişki ise Dayem'in, söz konusu CNN haberindeki canlı bağlantıda, bulunduğu noktadan 400 metre uzaklıkta sivillerin cesetlerini gördüğünü söylemesi. Ancak Dayem, Cooper'ın programında, bağlantı sırasında bulunduğu noktada çatışma falan olmadığını, 15 kilometre uzakta çatışma yaşandığını söylüyor.

"KAMERA HİLESİ"

Programda kendisini "bu söylediklerim normal"diye savunan Dayem, Twitter hesabında ise "Bunlar Ruslar'ın yardımıyla Esed rejiminin yaptığı kamera hileleri"dedi.

Dayem, aslında Suriye'ye Özgür Suriye Ordusu'na katılmak üzere gittiğini ancak onun yerine bu işi, yani CNN'e haber geçmeyi yaptığını ifade ediyor. Her fırsatta Suriye'ye uluslararası askerî müdahale çağrısında bulunan Dayem, CNN ve başka Amerikan kanalları tarafından "Suriye'deki özgürlük mücadelesinin genç temsilcisi" olarak bayraklaştırılmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anderson Cooper Suriye Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title