Haberler

Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir Teslim Oldu

Güncelleme:

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişki soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı verilen Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir teslim oldu.

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı verilen Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir bugün Ankara'da teslim oldu.

TUTUKLAMA İŞLEMİ İÇİN İSTANBUL'A GETİRİLİYOR

Demir, tutuklama işlemi için şu an İstanbul'a getiriliyor. Bu arada, Demir'in hakkında yakalama kararı çıkarıldığı 16 Ocak'ta Cizre'deki görevinden alındığı ve eski görevi olan Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı'na geri gönderildiği öğrenildi.

CİZRE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİ İPTAL EDİLMİŞTİ

Ercan Demir'in Ankara'da Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı'nda görev yaparken, 30 Aralık'ta Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Ümit Kurt'un ölümünden sonra 9 Ocak'ta izne ayrılarak, ifade için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldi. Ardından da Ankara'ya gitti. Hakkında yakalama kararı çıkarıldığı gün Cizre Emniyet Müdürlüğü görevi iptal edilerek, tekrar Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı'ndaki görevine getirildi. Demir bugün Ankara'da savcılığa teslim oldu.

YAKALAMA KARARI ÇIKARTILMIŞTI

2007 yılında Hrant Dink'in öldürüldüğü dönemde Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde amir olan şu anda ise Cizre Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Ercan Demir hakkında, Dink davası kapsamında yakalama kararı çıkartılmıştı.

SERBEST BIRAKILMIŞTI

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde amirlik yapan Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir, 12 Ocak Pazartesi günü şüpheli sıfatıyla soruşturma savcısı Gökalp Kökçü'ye ifade vermişti. Demir, tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmiş, çıkarıldığı mahkemece hakkında yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

SAVCI, SERBEST BIRAKILMASINA İTİRAZ ETTİ

Soruşturmayı yürüten savcı Gökalp Kökçü, Demir'in serbest bırakılmasına itiraz etmişti. Savcının itirazını değerlendiren Nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliği, kararı yerinde bularak reddedip, itirazı bir üst mahkemeye gönderdi. Savcının itirazını değerlendiren İstanbul Nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimi Recep Uyanık, Demir hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ercan Demir Hrant Dink Cizre Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (39)

vatanperverMobil-ANDROID:

Kendi ülkemizde yaşayan bir ermeni kadar değerimiz yokmuş bee. Yazıklar olsun boyle adalete....

19
26
yanıtYanıtla
ANKARALI KUDRETmobilWeb@haberler.com:

BIKTIK BU HRANT DINK DAVASINDAN .NE BİTMEZ DAVAYMIŞ. GEBERDİ GİTTİ İŞTE KAPATIN BU DAVAYI.BIRAKIN ARTIK BU ERMENİ YAĞCILIĞINI.

10
27
yanıtYanıtla
sürsürülümobilWeb@haberler.com:

Artık bıktık hırantdan ne var bi ermeni gebermiş

8
27
yanıtYanıtla
Aşiti Gerillakan:

Bunun gibi katiller için idam geri gelsin. .

24
10
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR Lİ KIRO KÜRT SİBGATULLAH:

BAŞKENTLİ 06 ya CEVAPTIR: SEN BİR KERE ÖNCE KONUŞMASINI ÖĞREN, TÜRKÇEMİZDE ''LA BEBE'' DİYE BİR KELİME BULAMADIM. NE DEMEK '' LA BEBE''? HEM BEN BEBE DEĞİL 60 YAŞINDA DİYARBEKİR Lİ KIRO KÜRT SİBGATULLAH OLARAK YAŞASIN YÜCE MÜSLÜMAN KAHRAMAN TÜRK KÜRT KARDEŞLİĞİ KAHROLSUN KONUŞMASINI BİLMEYENLER VE PE KAKA YAŞASIN TÜRK KÜRT KARDEŞLİĞİ, BAK HEM BEN BİR KIRO KÜRT SİBGATULLAH OLARAK HEM ABDULLAH GÜL, RECEP TAYYİP ERDOĞAN, MELİH GÖKÇEK, BÜLENT ARINÇ, KADİR TOPBAŞ CIYIM. YAŞASIN BU ULU HAKANLARIMIZ BAŞ KOMUTAN, DEVLET BAŞKANLARIMIZ, ULU ÖNDERLERİMİZ VE BAŞBUĞLARIMIZ DER HEPSİNİ YÜCE YARATANA EMANET EDER4 SEVGİ VE SELAMLARIMI SUNARIM DEĞERLİ ANGARA LI KARDEŞİM. SEN ÖNCE EDEP ÖĞREN EDEP!

6
27
yanıtYanıtla
CecoMobil-IOS:

Hesap zamanı üniformalı katil

23
10
yanıtYanıtla
katilden polis olursa hırsızda bakan olursa o devlete devlet denir mimobilWeb@haberler.com:

halk katili Şerefsiz

21
11
yanıtYanıtla
dadaş Mobil-ANDROID:

la ne katili geri zekalı böyle polisler vatan perver polisler

12
19
yanıtYanıtla
CCC:

ŞU HRANTI KAHRAMAN YAPTINIZ YA HELAL OLSUN TÜRK OLSAYDI BU KADAR ÖNEMSENMEZDİ. . .

13
17
yanıtYanıtla
010101Mobil-ANDROID:

salagin biri yazmis bunun gibiler için idam geri gelsin diyor.. ula serfsiz o kadar askerumizi polisimizi şehit eden PKK lilar içinde ayni sözü kullandindinmi

15
12
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title