Haberler

Çin ve Rusya, Sibirya Kaplanlarını Korumak İçin Ortak Araştırma Laboratuvarı Kurdu

Güncelleme:

Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinde bulunan Kuzeydoğu Ormancılık Üniversitesi'nde Sibirya kaplanını koruma amaçlı bir Çin-Rus ortak araştırma laboratuvarı kuruldu. Laboratuvar, yaban hayat ekolojisi ve yönetimi, Sibirya kaplanı besleme ve yetiştirme ve yaban hayat genetiği gibi araştırma alanlarını kapsıyor.

HARBİN, 15 Mart (Xinhua) -- Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinde bulunan Kuzeydoğu Ormancılık Üniversitesi'nde Perşembe günü Sibirya kaplanını koruma amaçlı bir Çin-Rus ortak araştırma laboratuvarı kuruldu.

Her iki taraftan 20'yi aşkın uzmanın yer aldığı laboratuvar, Çin Ulusal Ormancılık ve Çayır İdaresi'ne bağlı Kedigiller Araştırma Merkezi ile Rusya Bilimler Akademisi'ne bağlı A.N.Severtsov Ekoloji ve Evrim Enstitüsü tarafından ortaklaşa geliştirildi.

Laboratuvar, yaban hayat ekolojisi ve yönetimi, Sibirya kaplanı besleme ve yetiştirme ve yaban hayat genetiği gibi araştırma alanlarını kapsıyor.

Amur kaplanı olarak da bilinen ve çoğunlukla Rusya'nın Uzak Doğu bölgesi ile Çin'in kuzeydoğusunda yaşayan Sibirya kaplanları, dünyada en fazla tükenme tehlikesi altında bulunan türlerden biri. 20'nci yüzyılın sonunda Çin'de yalnızca 10'dan biraz fazla vahşi Sibirya kaplanının yaşadığı düşünülüyordu.

Uluslararası Zooloji Bilimleri Derneği'nden yardımcı araştırmacı Liu Ming, kaplanların Çin ve Rusya arasında sık sık yer değiştirmesi nedeniyle iki taraf arasındaki işbirliğinin hayati önem taşıdığını söyledi.

İki ülke 2010 yılında Sibirya kaplanları ve Amur leoparlarını korumak için bir işbirliği anlaşması imzalamıştı. Amur leoparı da dünyada en fazla tükenme tehlikesi altında olan kedigillerden biri.

Laboratuvar uzman komitesi direktörü Jiang Guangshun, laboratuvarın nesli tükenmekte olan hayvanların korunmasıyla ilgilenen uluslararası bir bilimsel araştırma ekibi oluşturacağını, Sibirya kaplanlarının korunmasına ilişkin teorik ve teknik etkileşimleri daha da derinleştireceğini ve veri paylaşımını güçlendireceğini kaydetti.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Sibirya Rusya Hayvan Hakları Çevre Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe şampiyon olma ihtimali kalmadı mı 2024? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 6 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? SON DAKİKA İslahiye kazada ölenlerin isimleri açıklandı mı (GAZİANTEP)? Crystal Palace Manchester United maçı CANLI izle! 6 Mayıs Crystal Palace MANU maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesi ne zaman, saat kaçta yapılacak? 7 Mayıs Salı okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title