Haberler

Çin'in Telekom Sektörü İlk Çeyrekte İstikrarlı Büyüdü

Güncelleme:

BEİJİNG, 24 Nisan (Xinhua) -- Çin'de açıklanan resmi veriler, Çin'in telekomünikasyon sektörünün yılın ilk çeyreğinde istikrarlı bir genişleme sergilediğini, özellikle büyük veri ve bulut bilişim gibi yeni gelişen iş kollarında hızlı bir büyüme kaydedildiğini gösterdi.

BEİJİNG, 24 Nisan (Xinhua) -- Çin'de açıklanan resmi veriler, Çin'in telekomünikasyon sektörünün yılın ilk çeyreğinde istikrarlı bir genişleme sergilediğini, özellikle büyük veri ve bulut bilişim gibi yeni gelişen iş kollarında hızlı bir büyüme kaydedildiğini gösterdi. Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı'na göre 2022'nin ilk üç ayında telekomünikasyon sektöründeki toplam gelir yıllık yüzde 9,3 artışla 393,5 milyar yuana (yaklaşık 60,92 milyar ABD doları) yükselirken bu artış geçen yılın aynı döneminde yaşanan artışın 2,8 yüzde puan üzerinde gerçekleşti.

Büyük veri, bulut bilişim, internet veri merkezleri ve Nesnelerin İnterneti gibi yeni gelişen iş kollarında hızlı bir genişleme yaşandı. Çin'in üç telekom devi China Telecom, China Mobile ve China Unicom'un yeni gelişen iş kollarındaki gelirleri yıllık yüzde 36,3 artarak 79,7 milyar yuana çıktı. Yeni gelişen iş kollarına ayrı ayrı bakıldığında, bulut bilişim hizmetleri gelirlerinin yıllık yüzde 138,1, büyük veri ve Nesnelerin İnterneti gelirlerinin ise sırasıyla yüzde 59,1 ve yüzde 23,9 arttığı görülüyor. 5G baz istasyonlarının inşasında da istikrarlı bir ilerleme yaşandı. Çin'de yılın ilk üç ayında 134.000 yeni baz istasyonu kurulurken, Mart sonu itibarıyla ülkedeki baz istasyonlarının sayısı 1,56 milyona ulaştı.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title