Haberler

Chp'li Gümüş: Pardus Birikimi Heba mı Ediliyor?

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, TÜBİTAK tarafından 2003 yılından beri kullanımda olan Pardus yerli işletim sisteminin geçtiğimiz günlerde 2013 sürümünün kullanıma sunulduğunu, ancak birtakım iddialar ve soru işaretlerinin de...

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, TÜBİTAK tarafından 2003 yılından beri kullanımda olan Pardus yerli işletim sisteminin geçtiğimiz günlerde 2013 sürümünün kullanıma sunulduğunu, ancak birtakım iddialar ve soru işaretlerinin de gündemde olduğunu ifade ederek, konuya ilişkin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e soru önergesi verdiCHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, TÜBİTAK tarafından 2003 yılından beri kullanımda olan Pardus yerli işletim sisteminin geçtiğimiz günlerde 2013 sürümünün kullanıma sunulduğunu, ancak birtakım iddialar ve soru işaretlerinin de gündemde olduğunu ifade ederek, konuya ilişkin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e soru önergesi verdi.

Yeni sürümle birlikte Pardus'un internet portalı ve çağrı merkezinin de hizmete girdiğini ifade eden Gümüş, konunun uzmanlarının basında da yer alan kimi endişelerini Bakan Ergün'e hazırladığı bir soru önergesiyle iletti. Pardus için yapılan çalışmalardan yeterli verim elde edilemediğine dair görüşler olduğunu ifade eden Gümüş, web sitesinin nitelikli bir site olmadığını ve Pardus ile ilgili güncel gelişmelerden haber almanın güç olduğunu ifade etti.

Gümüş, konuyla ilgili Bakan Ergün'e Pardus'un resmi internet sitesinde yeni sürümün sunumu ve ekran görüntülerinin niçin yer almadığını, resmi internet sitesinin DNS kayıtlarının dahi yapılmadığı iddiası doğru olup olmadığını sordu. Soru önergesinde Gümüş, şu konularda bilgi istedi:

"Pardus gönüllüleri ile projenin bağının koparıldığı ve projenin asıl kazancı olan gönüllü desteğinin yitirildiği iddia ediliyor. Bu iddialar doğru mudur? TÜBİTAK'ta yönetim değişikliği ile birlikte ve sonrasında kaç yazılımcı ve internet geliştiricisi işten ayrılmıştır? Bunların kaçı Pardus üzerine çalışmaktaydı? Pardus işletim sisteminin geliştirilmesi için bugüne kadar harcanan yatırım tutarı ne kadardır?" - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Haluk Ahmet Gümüş Nihat Ergün Balıkesir Politika Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title